περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Κυριακή, 12 Μαΐου | 10:09μμ

Εργασίες καθαρισμού του Μνημείου των Εκτελεσθέντων και του Μουσείου Εθνικής ΕΑΜικής Αντίστασης

Στο πλαίσιο εργασιών προστασίας, αναβάθμισης και ανάδειξης των χώρων του Μνημείου των Εκτελεσθέντων και του Μουσείου Εθνικής ΕΑΜικής Αντίστασης, ξεκίνησαν εκτενείς εργασίες απομάκρυνσης tagging και graffiti από τις επιφάνειες των ιστορικών χώρων και την ανάδειξη των αρχικών υλικών κατασκευής τους, σε αρμονία με το περιβάλλον του πάρκου.

Η Τεχνική Υπηρεσία προχωρά τις εργασίες με τελικό στόχο την επικάλυψη των επιφανειών με ειδικό βερνίκι που θα επιτρέπει αφενός την εύκολη απομάκρυνση graffiti και tagging, αφετέρου την προστασία έργων τέχνης δρόμου που μπορεί να δημιουργήσουν καλλιτέχνες street art, σε τοίχους της πόλης, κατόπιν συνεννόησης με το Δήμο Καισαριανής και με σεβασμό στην ιστορία της πόλης.

Το Μνημείο των Εκτελεσθέντων αποτελεί Θυσιαστήριο της Λευτεριάς, αιώνιο σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία και οφείλουμε να του φερόμαστε με τον αντίστοιχο σεβασμό.

Το μόνο graffiti που θα διατηρείται πάντα στην πρόσοψη του Μουσείου Εθνικής ΕΑΜικής Αντίστασης είναι το ιστορικό “ΕΛΑΣ – ΕΑΜ – ΕΠΟΝ” .

Μετάβαση στο περιεχόμενο