περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

Ανακυκλώνουμε Κερδίζοντας! Πολυκέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Δήμου Καισαριανής

Η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καισαριανής, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που εφαρμόζει, ξεκίνησε την τοποθέτηση Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, με πρώτο σημείο τον ανοιχτό χώρο στάθμευσης έξω από το γήπεδο «Μιχάλης Κρητικόπουλος».

Πρόγραμμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Καισαριανής:
το πρώτο Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης τοποθετήθηκε έξω από το Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος»

Στο άμεσο μέλλον ο Δήμος Καισαριανής θα τοποθετήσει άλλο ένα Πολυκέντρο στην Κάτω Καισαριανή και τους επόμενους μήνες δύο ακόμη Πολυκέντρα σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Πρόγραμμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Καισαριανής:
Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Τσιροζίδης
μπροστά από το πρώτο Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος»

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Τσιροζίδης συναντήθηκαν χθες Τετάρτη 15/03/2023 με τους εκπροσώπους της προμηθεύτριας εταιρίας ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ στο πρώτο Πολυκέντρο του Δήμου Καισαριανής και συζήτησαν τα πιθανά σημεία τοποθέτησης των υπόλοιπων Πολυκέντρων που η εταιρία θα τοποθετήσει στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Τσιροζίδης
και οι εκπρόσωποι της προμηθεύτριας εταιρίας ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ μπροστά από το πρώτο Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Καισαριανής

Τι ανακυκλώνουμε στο Πολυκέντρο:

  • Γυάλινα μπουκάλια
  • Πλαστικά μπουκάλια
  • Μεταλλικά κουτιά αναψυκτικών και άλλων πόσιμων σκευασμάτων
  • Μεγάλες πλαστικές σακκούλες
  • Πλαστικά καπάκια από μπουκάλια

Τι ανακυκλώνουμε στο Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Δήμου Καισαριανής: γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά μπουκάλια,
μεταλλικά κουτιά αναψυκτικών και άλλων πόσιμων σκευασμάτων, μεγάλες πλαστικές σακκούλες, πλαστικά καπάκια από μπουκάλια

Για κάθε συσκευασία (από αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό και γυαλί) που οι καταναλωτές τοποθετούν στα μηχανήματα των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κερδίζουν χρήματα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε συνεργαζόμενα super market, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη.

Για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής αποκομίζει 0,03€. Δηλαδή για κάθε 33 συσκευασίες που ανακυκλώνει κερδίζει 1€.

Ανακύκλωσε και Κέρδισε: Για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής αποκομίζει 0,03€. Για κάθε 33 συσκευασίες που ανακυκλώνουμε κερδίζουμε 1€

Εναλλακτικά, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να δωρίσει τα χρήματα τα οποία κερδίζει με το πάτημα ενός κουμπιού στο κοινωνικό κεφάλαιο που συγκεντρώνεται υπέρ κάποιου επιλεγμένου κοινωνικού σκοπού (κίτρινο κουμπάκι).

Ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να δωρίσει τα χρήματα τα οποία κερδίζει με το πάτημα ενός κουμπιού
στο κοινωνικό κεφάλαιο που συγκεντρώνεται υπέρ κάποιου επιλεγμένου κοινωνικού σκοπού (κίτρινο κουμπάκι).

Το Πρόγραμμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Καισαριανής περιλαμβάνει και την επικείμενη επέκταση του Πιλοτικού Προγράμματος Διαχείρισης Βιοαποβλήτων που ο Δήμος εφάρμοσε ήδη από το Σεπτέμβριο του 2020, με την τοποθέτηση 1.000 καφέ κάδων σε ολόκληρη την Καισαριανή.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε Συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα για το Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Βιοαποβλήτων του Δήμου Καισαριανής εδώ:

Ανακοίνωση για την παραλαβή απορριμματοφόρου βιοαποβλήτων • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ολική αναβάθμιση του στόλου οχημάτων Καθαριότητας επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Η ριζική αναβάθμιση του στόλου οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Καισαριανής συνεχίζεται. • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Τσιροζίδη, στην εφημερίδα Ζω2 για να μάθετε περισσότερα για το συνολικό έργο που έχει υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή Χρήστου Βοσκόπουλου στο θέμα της Διαχείρισης Απορριμμάτων

Συνέντευξη Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Τσιροζίδη, στην εφημερίδα Ζω2: • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Μετάβαση στο περιεχόμενο