περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Πέμπτη, 28 Μαρτίου | 11:46πμ

Το διεθνές πρόγραμμα «Asphalt Art» (Τέχνη στην Άσφαλτο) αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά στη συμβολή της Εθνικής Αντιστάσεως με την οδό Φιλαδελφείας.

Δήμος Καισαριανής - Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: σε 10 ημέρες ο κόμβος της Εθνικής Αντιστάσεως με την οδό Φιλαδελφείας θα είναι αγνώριστος! Μια σειρά από εργασίες θα μεταμορφώσουν τον κόμβο σε ένα πρότυπο κόμβο, φιλικό σε πεζούς, παιδιά και ηλικιωμένους.
Δήμος Καισαριανής – Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: σε 10 ημέρες ο κόμβος της Εθνικής Αντιστάσεως με την οδό Φιλαδελφείας θα είναι αγνώριστος! Μια σειρά από εργασίες θα μεταμορφώσουν τον κόμβο σε ένα πρότυπο κόμβο, φιλικό σε πεζούς, παιδιά και ηλικιωμένους.

Σε 10 ημέρες ο κόμβος της Εθνικής Αντιστάσεως με την οδό Φιλαδελφείας θα είναι αγνώριστος! Μια σειρά από εργασίες θα μεταμορφώσουν τον κόμβο σε ένα πρότυπο κόμβο, φιλικό σε πεζούς, παιδιά και ηλικιωμένους.

Από τη Δευτέρα, 29/05/2023, ξεκίνησαν τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας την υλοποίηση των εργασιών του πρωτοπόρου έργου Asphart Art, με χρηματοδότηση από το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Bloomberg Philanthropies.

Δήμος Καισαριανής - Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: παρακαλούνται οι οδηγοί να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πέριξ του κόμβου, στα σημεία με την σχετική σηματοδότηση, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των συνεργίων του Δήμου
Δήμος Καισαριανής – Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: παρακαλούνται οι οδηγοί να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πέριξ του κόμβου, στα σημεία με την σχετική σηματοδότηση, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των συνεργίων του Δήμου

Χρώματα, παγκάκια, χώροι ασφαλούς διεύλευσης πεζών και μικρής στάσης για ανάπαυλα θα διαμορφωθούν, αλλάζοντας ένα σημαντικό σημείο της πόλης.

Τη Δευτέρα, 29/05/2023 τοποθετήθηκαν κορδέλες απαγόρευσης της στάθμευσης στα σημεία όπου θα λάβει χώρα η δράση (οι οποίες δεν έγιναν σεβαστές από ορισμένους οδηγούς).

Την Τρίτη, 30/05/2023, ξεκίνησαν οι εργασίες οριοθέτησης της παρέμβασης.

Σήμερα Τετάρτη, 31/05/2023, συνεχίζονται οι εργασίες οριοθέτησης με την τοποθέτηση ειδικής σηματοδότησης, το πλύσιμο του οδοστρώματος και η επάληψη τσιμεντοχρώματος έξω από τα Α’ ΚΑΠΗ της οδού Φιλαδελφείας.

Δήμος Καισαριανής - Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: εργασίες οριοθέτησης με την τοποθέτηση ειδικής σηματοδότησης
Δήμος Καισαριανής – Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: εργασίες οριοθέτησης με την τοποθέτηση ειδικής σηματοδότησης

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η αφαίρεση του κιγκλιδώματος από το σημείο παρέμβασης από τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και η χάραξη  οριοθέτησης της παρέμβασης έξω από τα Α’ ΚΑΠΗ.

Θερμή παράκληση προς τους οδηγούς: κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του έργου η στάθμευση μπροστά από το Νηπιαγωγείο, στο νότιο τμήμα της Φιλαδελφείας, θα μεταφερθεί στα δεξιά κατά τη φορά των οχημάτων (κατόπιν αφαίρεσης των κιγκλιδωμάτων).

Στα σημεία παρέμβασης θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, τραπέζια picnic, κύβοι πολλαπλών χρήσεων, ζαρντινιέρες), τα οποία θα κατασκευάσει ο ξυλουργός του Δήμου Καισαριανής, επαναχρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά.

Δήμος Καισαριανής - Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: το σχέδιο των παρεμβάσεων από το ύψος της εισόδου του γηπέδου μπάσκετ της Νήαρ Ηστ μέχρι τη λεωφόρο και την είσοδo του 2ου και 6ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής
Δήμος Καισαριανής – Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: το σχέδιο των παρεμβάσεων από το ύψος της εισόδου του γηπέδου μπάσκετ της Νήαρ Ηστ μέχρι τη λεωφόρο και την είσοδo του 2ου και 6ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής

Με τη βοήθεια εθελοντών και μαθητών της περιοχής θα βαφεί μέρος της ασφάλτου.

Τα χρωματισμένα μέρη της διασταύρωσης θα στολιστούν με stencils που έχουν προκύψει από το συμμετοχικό εργαστήριο που διοργανώθηκε με μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής.

Δήμος Καισαριανής - Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: τα χρωματισμένα μέρη της διασταύρωσης θα στολιστούν με stencils που έχουν προκύψει από το συμμετοχικό εργαστήριο που διοργανώθηκε με μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής
Δήμος Καισαριανής – Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: τα χρωματισμένα μέρη της διασταύρωσης θα στολιστούν με stencils που έχουν προκύψει από το συμμετοχικό εργαστήριο που διοργανώθηκε με μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής.

Στον σχεδιασμό των παρεμβάσεων συνέβαλαν επίσης και μέλη του Α΄ ΚΑΠΗ.

Δήμος Καισαριανής - Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: στον σχεδιασμό των παρεμβάσεων συνέβαλαν επίσης και μέλη του Α΄ ΚΑΠΗ
Δήμος Καισαριανής – Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: στον σχεδιασμό των παρεμβάσεων συνέβαλαν επίσης και μέλη του Α΄ ΚΑΠΗ.

Τις εργασίες επιβλέπουν και συντονίζουν από μεριάς της ΚΕΔΗΚ, ως φορέας υλοποίησης του Δήμου, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚ Μιχάλης Γρύλλης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού, Γιάννης Τσιροζίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας, Μάνος Κιτσέλλης.

Το συντονισμό του έργου έχουν επίσης η εταιρία αστικής ανάπτυξης Stipo και το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Aλλαγής του EPLO (Circular Economy and Climate Change Institute).

Δήμος Καισαριανής - Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: το σχέδιο των παρεμβάσεων από το ύψος της Λεωφόρου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βενιζέλου μέχρι το Α' ΚΑΠΗ Καισαριανής, στο τέλος της οδού Φιλαδελφείας
Δήμος Καισαριανής – Πρόγραμμα Asphart Art του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Bloomberg Philanthropies: το σχέδιο των παρεμβάσεων από το ύψος της Λεωφόρου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βενιζέλου μέχρι το Α’ ΚΑΠΗ Καισαριανής, στο τέλος της οδού Φιλαδελφείας

Εγκαίνια με πάρτι στις 10 Ιουνίου 2023!

Στις 10 Ιουνίου 2023 είναι προγραμματισμένη μια εκδήλωση εγκαινίων στο χώρο της παρέμβασης, προκειμένου να γιορτάσουμε όλοι μαζί την πρώτη παρέμβαση στην πολύπαθη Λεωφόρο Καισαριανής, σε μία προσπάθεια να κάνουμε την πόλη μας φιλικότερη στους πεζούς, να καλλιεργήσουμε το πνεύμα εθελοντισμού και συμμετοχικότητας στην πόλη.

Μείνετε συντονισμένοι και μη διστάσετε να περάσετε μια βόλτα από τον κόμβο να γνωρίσετε τους ανθρώπους που υλοποιούν το έργο, να μάθετε περισσότερα και γιατί όχι να συμμετέχετε στη διαμόρφωση μιας νέας Καισαριανής!

Η Καισαριανή αλλάζει!

Σας περιμένουμε!

***Διαβάστε περισσότερα για το διεθνές πρόγραμμα «Asphalt Art» (Τέχνη στην Άσφαλτο) και τη συμμετοχή του Δήμου Καισαριανής σε αυτό στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ο Δήμος Καισαριανής στους 19 Δήμους της Ευρώπης του διεθνούς προγράμματος «Asphalt Art» (Τέχνη στην Άσφαλτο) • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο