περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 27 Απριλίου | 2:51μμ

Δίκτυο «Δήμαρχοι για την Ειρήνη» – Ο Δήμος Καισαριανής κάνει έκκληση συμμετοχής: “Ας ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της ειρήνης”

Δίκτυο «Δήμαρχοι για την Ειρήνη» - Ο Δήμος Καισαριανής κάνει έκκληση συμμετοχής: "Ας ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της ειρήνης"
Δίκτυο «Δήμαρχοι για την Ειρήνη» – Ο Δήμος Καισαριανής κάνει έκκληση συμμετοχής:
Ας ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της ειρήνης

Η Καισαριανή είναι μία από τις 24 ελληνικές πόλεις-μέλη του Δικτύου «Δήμαρχοι για την Ειρήνη». Το Δίκτυο συνολικά αριθμεί 8.271 πόλεις από 166 χώρες και περιφέρειες από ολόκληρο τον πλανήτη.

Στόχος των «Δήμαρχων για την Ειρήνη», μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Διπλωματίας Πόλεων, είναι να συμβάλει στην επίτευξη μιας διαρκούς παγκόσμιας ειρήνης προκαλώντας επαγρύπνηση στους πολίτες του κόσμου για την πλήρη κατάργηση των πυρηνικών όπλων μέσω στενής αλληλεγγύης μεταξύ των πόλεων-μελών. Το Δίκτυο στοχεύει επίσης στην προσπάθεια επίλυσης ζωτικών προβλημάτων, όπως η πείνα και η φτώχεια, τα δεινά των προσφύγων, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Στη φετινή Τελετή Μνήμης Ειρήνης που υλοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 2023, στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, με αφορμή την επέτειο των 78 χρόνων από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας, το Δίκτυο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις ψυχές των θυμάτων της ατομικής βόμβας και καλεί τους ομοϊδεάτες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να δεσμευθούν «να κάνουμε όλοι μαζί ό,τι περνάει από το χέρι μας για να καταργήσουμε τα πυρηνικά όπλα και να ανοίξουμε το δρόμο προς μια διαρκή παγκόσμια ειρήνη».

«Θέλω οι ηγέτες όλων των χωρών με πυρηνικά όπλα να επισκεφθούν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και, χρησιμοποιώντας τα μάτια και τα αυτιά τους, να μάθουν τις πραγματικότητες των ατομικών βομβαρδισμών – τις ζωές που χάθηκαν σε μια στιγμή, τα σώματα απανθρακωμένα από τις ακτίνες θερμότητας. ζωές χαμένες στην αγωνία από εγκαύματα και ακτινοβολία, που δεν τις έτεινε κανείς. Θέλω να στέκονται εδώ για να νιώσουν όλο το βάρος των αμέτρητων χαμένων ζωών».

Πρόεδρος του Δικτύου, Matsui Kazumi, Δήμαρχος της μαρτυρικής Χιροσίμα

Ο hibakusha (επιζήσας του πυρηνικού ολέθρου στα Ιαπωνικά) που έκανε αυτή την έκκληση ήταν οκτώ ετών όταν η βόμβα εξερράγη πριν από 78 χρόνια. Πάντα θυμόταν εκείνη τη μέρα ως μια ζωντανή κόλαση…

Ο Πρόεδρος του Δικτύου, Matsui Kazumi, Δήμαρχος της μαρτυρικής Χιροσίμα, με επιστολή καλεί όλα τα μέλη του Δικτύου να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων των «Δημάρχων για την Ειρήνη» άλλά και να προσκαλέσουν κι άλλους δημάρχους να γίνουν μέλη του Δικτύου.

Η ηρωική πόλη της Καισαριανής στέκεται αλληλέγγυα σε κάθε πρωτοβουλία για την ειρήνη, τον αφοπλισμό και την φιλία των λαών.

Ο Δήμος Καισαριανής και ο Δήμαρχος, Χρήστος Βοσκόπουλος, απευθύνει έκκληση σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας να γίνουν μέλη του Δικτύου, ενισχύοντας με τη συμμετοχή τους τη Διπλωματία Πόλεων, τις φωνές ειρήνης και αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το Δήμαρχο της Χιροσίμα να εκφωνεί τη φετινή Διακήρυξη Ειρήνης

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και έγγραφα για να γίνετε μέλη του Δικτύου:

Resources | Mayors for Peace

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τα φετινά κείμενα των Δημάρχων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, Διακηρύξεις υπέρ της Ειρήνης, με αφορμή την 78η επέτειο από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας

Peace Declaration – 広島市公式ホームページ|国際平和文化都市 (hiroshima.lg.jp)

Nagasaki City | Nagasaki Peace Declaration (transer.com)

Ή κατεβάστε τα δύο κείμενα σε αρχείο pdf

ΑΡΧΕΙΑ

Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος αρχείου
pdf Hiroshima Peace Declaration 2023 124 KB
pdf Nagasaki Peace Declaration(2023) 143 KB
Μετάβαση στο περιεχόμενο