περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Κυριακή, 28 Απριλίου | 3:39πμ

2ο Βραβείο στον Δήμο Καισαριανής για τη διπλή ανάπλαση του Πάρκου του Σκοπευτηρίου και της Πλατείας Καισαριανής στα ΟΤΑ Awards 2019 – 2023, στην κατηγορία Αστικός Σχεδιασμός / Δομημένο Περιβάλλον

Σε μια Τελετή Βράβευσης που θύμιζε μια γιορτή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Καισαριανής το 2ο Βραβείο των ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 στην κατηγορία «Αστικός Σχεδιασμός/Δομημένο Περιβάλλον».

2ο Βραβείο των ΟΤΑ Awards 2019 - 2023 στην κατηγορία «Αστικός Σχεδιασμός/Δομημένο Περιβάλλον» στον Δήμο Καισαριανής,
για τη διπλή ανάπλαση του Πάρκου του Σκοπευτηρίου και της Πλατείας Καισαριανής
2ο Βραβείο των ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 στην κατηγορία «Αστικός Σχεδιασμός/Δομημένο Περιβάλλον» στον Δήμο Καισαριανής,
για τη διπλή ανάπλαση του Πάρκου του Σκοπευτηρίου και της Πλατείας Καισαριανής

Καθώς τα μεγάλα έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, οι κόποι τεσσάρων ετών βρίσκουν δικαίωση και η μεταμόρφωση της πόλης χαίρει ευρείας αποδοχής και επιβράβευσης!

Ο Δήμος Καισαριανής βραβεύτηκε από τα ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 στην κατηγορία «Αστικός Σχεδιασμός/Δομημένο Περιβάλλον: Έργα χώρων αναψυχής, άθλησης & πολιτισμού /Παιδικές Χαρές/Αθλητικά Κέντρα/Δημοτικές βιβλιοθήκες/Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης/Μουσεία /Πάρκα Σκύλων» για τη διπλή ανάπλαση του Πάρκου του Σκοπευτηρίου και της Πλατείας Καισαριανής.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος παραλαμβάνει το 2ο Βραβείο των ΟΤΑ Awards 2019 - 2023 στην κατηγορία «Αστικός Σχεδιασμός/Δομημένο Περιβάλλον»
Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος παραλαμβάνει το 2ο Βραβείο των ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 στην κατηγορία «Αστικός Σχεδιασμός/Δομημένο Περιβάλλον»

Η αστική ανάπλαση της Καισαριανής σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου με βασικό άξονα το ταυτοτικό δίπολο «Μικρά Ασία – Εθνική Αντίσταση».

Η αποτύπωση αυτού του διπόλου στον αστικό ιστό εντοπίζεται στα δύο εμβληματικότερα τοπόσημα:

1. την Κεντρική Πλατεία

2. το Πάρκο του Σκοπευτηρίου

ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΗΡΩΪΚΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η Πλατεία Καισαριανής θα είναι η πρώτη ‘έξυπνη’ πλατείας της Ελλάδας, ενώ το Πάρκο του Σκοπευτηρίου θα αναπλαστεί σε ένα πάρκο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, Παναττικής εμβέλειας.

Τη μελέτη της πλατείας υπογράφει ο διεθνούς φήμης Αρχιτέκτων & Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Μωραΐτης και οι συνεργάτες του από το διεθνώς βραβευμένο γραφείο «ArsisArchitects», ενώ τη μελέτη του Πάρκου του Σκοπευτηρίου υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο «Studio75Στέφανος Πάντος & Συνεργάτες». Κύριος μελετητής ήταν η Δώρα Παπαθανασίου, Αρχιτέκτων-Μηχανικός, βάσει προμελέτης της Ελιάνας Χαρίτου, αρχιτέκτονος-μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καισαριανης.

Οι δύο μεγάλες αναπλάσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό €10 εκατ.

Τα έργα της πλατείας αναμένονται να ξεκινήσουν άμεσα από τον ανάδοχο, ενώ ο διαγωνισμός (ευρωπαϊκός, λόγω μεγέθους έργου και προϋπολογισμού) για το έργο του Σκοπευτηρίου έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα δύο γραφεία μελετών, στο σύνολο του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ειδικότερα στην κα Χαρίτου αλλά και στον ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου για τα Τεχνικά έργα, Γιάννη Δήμο καθώς και σε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά από την πρώτη ημέρα της θητείας αυτής της Δημοτικής αρχής για να επιτευχθεί η ολοκλήρωση των μελετών, των εγκρίσεων ακόμα και της εκτέλεσης των διαγωνισμών των δύο εμβληματικών μεγάλων έργων του προγράμματος του ΥΠ.ΕΣ. πριν το τέλος της θητείας της Δημοτικής αρχής Βοσκόπουλου.

Τα ΟΤΑ AWARDS

Τα ΟΤΑ AWARDS είναι τα μοναδικά βραβεία που υπάρχουν στη χώρα τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στους Πρωτοβάθμιους & Δευτεροβάθμιους ΟΤΑ, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας δράσεις και έργα για την Καινοτομία, τη Βιωσιμότητα, την Ποιότητα Ζωής των Πόλεων αλλά και τις Υπηρεσίες προς τον Πολίτη για το σύνολο της τετραετίας. Αποτελούν μια πρωτοβουλία του ομίλου GPP Media & Events, και τέθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Απώτερος σκοπός της διοργάνωσης είναι τα βραβεία να καθιερωθούν ως ένας νέος θεσμός που θα επιβραβεύει του ΟΤΑ που καινοτομούν, προοδεύουν και εργάζονται σκληρά για το καλό των πολιτών.

Η κριτική επιτροπή, στην οποία προέδρευσε η κα Αλεξάνδρα Ρογκάκου, Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, συγκροτήθηκε από 100 μέλη προερχόμενα από διαφορετικούς κλάδους και χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επιστήμονες, υψηλόβαθμα στελέχη της κεντρικής διοίκησης, δημοσιογράφους, μελετητές, καθηγητές πανεπιστημίου, επαγγελματίες, εκπροσώπους φορέων, ινστιτούτων και επαγγελματικών ενώσεων.

Διαβάστε περισσότερα για το θεσμό του διαγωνισμού στον παρακάτω σύνδεσμο:

OTA Awards | Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δείτε ή κατεβάστε τον φάκελο υποψηφιότητας της συμμετοχής του Δήμου στον διαγωνισμό στο παρακάτω έγγραφο:

ΑΡΧΕΙΑ

Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος αρχείου
pdf ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΟΤΑ AWARDS 3 MB
Μετάβαση στο περιεχόμενο