περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Κυριακή, 28 Απριλίου | 7:53πμ

Η Καισαριανή στην αιχμή του δόρατος της παγκόσμιας καινοτομίας και σχεδιασμού βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας!

Η πρώτη δενδροφύτευση παγκοσμίως με χρήση βιοδιασπώμενης βιοϋδρογέλης στην Καισαριανή!

Η πρώτη δενδροφύτευση παγκοσμίως με χρήση πλήρως βιοδιασπώμενης βιοϋδρογέλης στην Καισαριανή!
Δήμος Καισαριανής – Πανεπιστήμιο Άαχεν – ΣΠΑΥ – Ένωση Γερμανο-ελληνικών Εμπορικών Συλλόγων: Η πρώτη δενδροφύτευση παγκοσμίως με χρήση πλήρως βιοδιασπώμενης βιοϋδρογέλης στην Καισαριανή!

Τα σχολεία της Καισαριανής, το 4ο Νηπιαγωγείο, οι πρόσκοποι και τα λυκόπουλα της Καισαριανής, οι ομάδες εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής, Βύρωνα, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού, και πλήθος πολιτών υλοποιήσαμε μια παγκόσμια πρώτη:

Την πρώτη δενδροφύτευση παγκοσμίως με χρήση βιοϋδρογέλης, πλήρως βιοδιασπώμενης, με μηδενικά χημικά κατάλοιπα μετά την χρήση της. Σκοπός της να συγκρατεί το νερό και να το αποδίδει στις ρίζες των φυτών όταν υπάρχει ξηρασία.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 γονείς, παιδιά, εθελοντές, εργαζόμενους του Δήμου Καισαριανής, εκπροσώπους του ΣΠΑΥ και του επιστημονικού του προσωπικού, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, φυτέψαμε στο λόφο Αράπη του Δήμου Καισαριανής 1.600 δενδρύλλια Κουτσουπιάς, Αριάς, Δρυός αιγίλωπος, Χαρουπιάς και Χαλεπίου Πεύκης, όλα είδη τα οποία ευδοκιμούν στην περιοχή και είναι βραδύκαυστα (πλην της Πεύκης).

Ομάδα εθελοντών καθηγητών δασοπόνων και δασολόγων θα αναλάβει την συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο των φυτών, με απώτερο σκοπό βεβαίως την ανάπτυξη του μεγαλύτερου δυνατού ποσοστού δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν.

Ο Δήμος Καισαριανής ευχαριστεί θερμά το Ινστιτούτο Χημείας και Βιοτεχνολογίας (Chemie und Biotechnologie Institute  – Institut für Angewandte Polymerchemie) και ειδικά τους Dr. Markus Biel και Dr. Dominik Schmitz καθώς και το Ινστιτούτο Jülich (Energietechnik Solar-Institut Jülich) και τον Dr. Σπύρο Αλεξόπουλο του Πανεπιστημίου του Άαχεν, οι οποίοι πραγματοποιούν τη σχετική μελέτη, προσέφεραν το υλικό της βιοϋδρογέλης και κάλυψαν όλα τα έξοδα των μελετητών.

Ευχαριστούμε επίσης την Ένωση Γερμανο-ελληνικών Εμπορικών Συλλόγων και ιδιαίτερα την Επίτιμη Πρόεδρο Dr. Sigrid Skarpellis-Sperk για τη συνεχή στήριξη που προσφέρουν στο Δήμο Καισαριανής, αλλά και τις δωρεές στην Ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε βεβαίως το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, τον συνοδοιπόρο και στενό συνεργάτη την τετραετία που πέρασε για μια λαμπρή κοινή πορεία και συνεργασία.

Η Καισαριανή τα τελευταία χρόνια μεταμορφώνεται σε υπολογίσιμο φορέα ευζωίας και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.

Η Καισαριανή άλλαξε!

Διαβάστε περισσότερα για την πρωτοπόρα μελέτη του Πανεπιστημίου του Άαχεν εδώ:

Αναδάσωση του Υμηττού στο πλαίσιο του πρωτοποριακού Προγράμματος με τη χρήση νεών τεχνολογιών άρδευσης μέσω υδροβιογέλης του Δήμου Καισαριανής • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Μετάβαση στο περιεχόμενο