περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 27 Απριλίου | 12:57μμ

ΣΤΑ «ΞΥΛΙΝΑ» ΞΑΝΑ! ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ.

19.03.2024

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και πλημμύρισε τα ανανεωμένα «Ξύλινα» όπου γιορτάστηκαν ξανά μετά από χρόνια τα παραδοσιακά Κούλουμα.

«Είμαστε πεπεισμένοι για τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα που μπορεί να κάνει ο λαός μας όταν βαδίζει στον δρόμο της προκοπής και της διεκδίκησης», τόνισε στον χαιρετισμό της η Κανέλλα Γεωργοπούλου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού. Και πρόσθεσε:  «όπως το χώρο των Ξύλινων τον υπερασπίστηκε με αγώνες ο λαός της Καισαριανής τη δεκαετία του ’80 με μπροστάρη τον ιστορικό Δήμαρχο Παναγιώτη Μακρή, έτσι και η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να τον υπερασπιστεί μαζί με το λαό απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα που τον εποφθαλμιούν έχοντας λάβει το πράσινο φως για τη μεγάλη μπίζνα στον Υμηττό. Εκ μέρους της δημοτικής αρχής, κατέληξε, δηλώνουμε δυνατά ότι μπροστά στις ανάγκες του λαού και του τόπου μας δεν θα πούμε ούτε «δεν μπορούμε» ούτε «δεν γίνεται». Γι’ αυτό σας καλούμε όλους το μεθεπόμενο Σάββατο 30/3 με σύνθημα «η πόλη έχει φωνή» να πορευτούμε από τα Συνεργεία έως τον Άγιο Νικόλα για όλα όσα έχουμε ανάγκη».

Το γλέντι άνοιξε το χορευτικό τμήμα του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, ενώ πλήθος κόσμου χόρευε για ώρες υπό τους ήχους τραγουδιών από όλη την Ελλάδα με το συγκρότημα της Βιβής Βουτσελά. Τα παραδοσιακά εδέσματα ετοίμασαν και πρόσφεραν οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ο Νικόδημος Κατσαρέλης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Όμορφη Πόλη» Μπεττίνα Γραφίδου, «Νέα Προοπτική» Ευγένιος Μαζαράκης και «Ανυπόταχτη Καισαριανή» Μιχάλης Μιλτσακάκης , δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι πρώην Δήμαρχοι Γιώργος Κατημερτζής και Σπύρος Τζόκας. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο