περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Παρασκευή, 14 Ιουνίου | 12:12πμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποίηση διαδρομών λεωφορειακών γραμμών λόγω της εργοταξιακής κατάληψης της Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου

03.06.2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την Τρίτη 04/06/2024 λόγω της εργοταξιακής κατάληψης της Β. Αλεξάνδρου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Ελληνικό Μετρό, τον ΟΑΣΑ και την ανάδοχο εταιρία.

Το χρονικό διάστημα εφαρμογής τους υπολογίζεται σε δύο μήνες, διάστημα κατά το οποίο απαιτείται πλήρης αποκλεισμός της Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου, στο τμήμα μεταξύ της οδού Υμηττού και της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.

Συγχρόνως προβλέπεται ο αποκλεισμός της οδού Δαμάρεως στο τμήμα της μεταξύ της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης και της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.

Παράλληλα καταλαμβάνεται η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως μεταξύ των οδών Υμηττού και Δαμάρεως, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Δαμάρεως.

Επισυνάπτεται το σχέδιο της εργοταξιακής κατάληψης στο οποίο διακρίνεται και η λωρίδα 5,5 μέτρων, αποκλειστικά για τη διέλευση των οχημάτων που σταθμεύουν στο υπόγειο της πολυκατοικίας της οδού Βασιλέως Αλεξάνδρου 14-16.

Εξάλλου, από την Τρίτη 4 Ιουνίου και μέχρι το πέρας των εργασιών, οι λεωφορειακές γραμμές 140, 214 και 224 τροποποιούνται μερικώς ως εξής:

  1. Λεωφ. Γραμμή 140 (από τέρμα): Από Μισούντος, αριστερά Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, δεξιά Υμηττού, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
  2. Λεωφ. Γραμμή 214 (από αφετηρία): Από Μισούντος, αριστερά Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως, δεξιά Υμηττού, αριστερά Χίου, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.
  3. Λεωφ. Γραμμή 224 (από αφετηρία): Από Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, δεξιά Υμηττού, αριστερά Χίου, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.

Τέλος, μεταφέρεται προσωρινά η στάση με την ονομασία ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ που βρίσκεται επί της Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου και μεταξύ της Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως και Υμηττού, σε νέα θέση επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως και μεταξύ της Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου και της οδού Υμηττού και συγκεκριμένα επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως 9 και 5 μέτρα πριν από την υπάρχουσα διάβαση. Η στάση θα ισχύει για τις λεωφ. Γραμμές 140, 214 και 224.

Μετάβαση στο περιεχόμενο