περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Πέμπτη, 13 Ιουνίου | 10:49μμ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

11.06.2024

     Λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη της ΕΜΥ για αυξημένες θερμοκρασίες την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6 στην περιοχή μας, τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Μέτρα προστασίας υπαλλήλων για λόγους υγείας – Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών ενόψει του επικείμενου καύσωνα», τις εισηγήσεις Διευθυντών, τη δυνατότητα που δίνεται στον Δήμαρχο της πόλης με βάση την εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 10.6.2024 «Μέτρα προστασίας των μαθητών/μαθητριών από τον καύσωνα».

Ο Δήμαρχος Καισαριανής αποφασίζει:

  1. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά σε κλιματιζόμενους χώρους.  
  2. Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά & νηπιαγωγεία) την Τετάρτη 12.6 και Πέμπτη 13.6 θα παραμείνουν κλειστά.
  3. Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπ/σης ευθύνης μας έχουμε ήδη προβεί σε αγορά των απαραίτητων ανεμιστήρων και τη διανομή νερού στους μαθητές σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να καλέσουμε το Υπουργείο Παιδείας, την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους φορείς να πάρουν ουσιαστικά μέτρα και να μην μετατοπίζουν την ευθύνη τους.

Η έκθεση μαθητών και εκπαιδευτικών σε τέτοια φαινόμενα δεν θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο. Τα σχολεία είναι άκρως εκτεθειμένα λόγω του τρόπου κατασκευής (κοντέινερ στην προσχολική αγωγή) και των παρωχημένων ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών τους εγκαταστάσεων, την έλλειψη μεγάλων κλιματιζόμενων χώρων ή σκιασμένων αύλειων χώρων. Απαιτείται επομένως άμεση κατάρτιση σχετικού προγράμματος για χρηματοδότηση των δήμων προκειμένου για την θωράκιση των σχολικών υποδομών με σύγχρονα μέσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ανακοινώσει σήμερα την δυνατότητα λήψης έκτακτων γονεϊκών αδειών για όλους τους γονείς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο