περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 20 Ιουλίου | 10:35πμ

Η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ

Με μια συγκινητική τελετή στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καισαριανής επαναπατρίστηκε η σωρός του πεσόντος κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 έφεδρου Ανθυπασπιστή (ΔΒ) Γεωργίου Αναλυτή.

Ο εκλιπών έπεσε ηρωικά, υπερασπιζόμενος το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου έναντι σημαντικά υπέρτερης εχθρικής δύναμης, στις 16 Αυγούστου του ’74. Σχεδόν 50 χρόνια μετά, και αφού ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, τα λείψανά του επέστρεψαν στον τόπο που μεγάλωσε και τάφηκαν όπως αρμόζει στη θυσία του.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Τασόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού. Επικήδειους απηύθυναν ο αδελφός του εκλιπόντος Κώστας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής Νικόδημος Κατσαρέλης,  ο Νίκος Νικολάου εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Σταύρου Αυγουστίδη, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ρούλα Μακρή, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων & Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας Μαρία Καλμπουρτζή, καθώς και εκπρόσωπος των παλιών συμμαθητών του εκλιπόντος.

Στεφάνια απέστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, κ.ά.

Παραβρέθηκαν, εκπροσωπώντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η  υπασπιστής της Λοχαγός (ΔΒ) Ευαγγελία Θεοδοσίου. Εκπροσωπώντας τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ & ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ). Από το ΚΚΕ ο ευρωβουλευτής Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος και ο Νίκος Σερετάκης από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης ο Φίλιππος Κούσουλας εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

Από τον Δήμο Καισαριανής παρέστησαν οι πρώην Δήμαρχοι Γιώργος Κατημερτζής και Σπύρος Τζόκας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Σίμος Πολυχρονάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κουμαριώτης, Γιώργος Κατημερτζής και Ντίνα Κολοβού. Την παράταξη «Ενωμένη Καισαριανή» εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος Άννα Παραγυιού. Την «Όμορφη Πόλη» οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Ζαρκαδούλας και Ειρήνη Βελισσάρη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο