περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Αναδοχές - Υιοθεσίες
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις Βρεφονηπιακών Σταθμών
Ανακοινώσεις Γυμνασίων - Λυκείων
Ανακοινώσεις Δημοτικών
Ανακοινώσεις Νηπιαγωγείων
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
Γυμνάσια - Λύκεια
Δημοτικά Σχολεία
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Ζώα Συντροφίας
Νέα Κυλικείων
Νηπιαγωγεία
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Παιδεία
Πολιτική Προστασία
Πράξεις συγχρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε
Πράξεις συγχρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε (2021- 2027)
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

Η Καισαριανή τίμησε τα 205 χρόνια από την Επανάσταση του ‘21

26.03.2026

Με την καθιερωμένη παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Εθνικής Αντίστασης από τα Σχολεία και Συλλόγους της πόλης μας και με την παρουσία πλήθους κόσμου, κορυφώθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821.

Προηγήθηκαν η επίσημη δοξολογία στο ναό του Αγίου Νικολάου και η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της Πλατείας Παναγιώτη Μακρή.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Σίμος Πολυχρονάκης τονίζοντας ότι «η Επανάσταση του 1821 έβαλε στο προσκήνιο τον ηρωισμό, τις θυσίες, τους πόθους και τα όνειρα του επαναστατημένου μας λαού. Ταυτόχρονα όμως εξέφρασε τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των πιο προοδευτικών και φιλελεύθερων κινημάτων της Ευρώπης».

Σημείωσε δε πως «η Επανάσταση του ’21 διδάσκει ότι ένας λαός που είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, μπορεί να σαρώσει τη μοιρολατρία, να αντιμετωπίσει και να νικήσει αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι και ανίκητοι».

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων: εκ μέρους του Δημάρχου Ηλ. Σταμέλου από τον Αντιδήμαρχο Σίμο Πολυχρονάκη,  εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, από την Ελευθερία Μωραϊτάκη Πικρού, Αντιπεριφερειάρχη Αλσών, Πάρκων & Υγείας Ζώων, τον τέως Δήμαρχο Χρήστο Βοσκόπουλο, από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, εκπροσώπους κομμάτων και μαζικών φορέων της πόλης. Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής, τον Εθνικό Ύμνο έψαλλε η χορωδία των ΚΑΠΗ υπό τη διεύθυνση της Δώρας Ζαμπέλη.

Στην παρέλαση που ακολούθησε και την οποία άνοιξε όπως πάντα η μπάντα των Λυκείων, καταχειροκροτήθηκαν όλα τα τμήματα από τα σχολεία, τους αθλητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόδημος Κατσαρέλης, ο πρώην Δήμαρχος Αντώνης Καμπάκας, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Σάμιος καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο