
Με πρωτοβουλία του ο Υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Καισαριανής Ηλία Σταμέλο στο Δημαρχείο της πόλης μας, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μαρία Αραχωβίτη, Σίμος Πολυχρονάκης και Χρύσα Γκίκα.
Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε τέθηκε από την Δημοτική Αρχή η διαφωνία απέναντι στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. «Εμείς είμαστε με τον λαό της Γάζας που το Ισραήλ δολοφονεί – πάνω από 70.000 είναι τα θύματα με δεκάδες χιλιάδες παιδιά- ενώ εσείς είστε με τον δολοφόνο των λαών Νετανιάχου» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και συνεχίζοντας υπενθύμισε πως «στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός περηφανεύτηκε ότι πιάσαμε το στόχο του 3,5% των πολεμικών δαπανών, ενώ η κυβέρνησή σας συμφώνησε να δοθούν από την ΕΕ 140 δις ευρώ στην Ουκρανία και 800 δις για πολεμικές δαπάνες».
«Ήδη τις συνέπειες του πολέμου τις πληρώνει ο ελληνικός λαός με τις τεράστιες ανατιμήσεις σε ενέργεια και είδη λαϊκής κατανάλωσης, ενώ ο μισθός τελειώνει στα μέσα του μήνα», τόνισε ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος, ενώ πρόσθεσε πως «οι δήμοι όπως και ο δικός μας στενάζουν από την έλλειψη χρηματοδότησης και μόνιμου προσωπικού, αφού η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα και κατευθύνει τεράστια ποσά για την πολεμική προετοιμασία». Συνεχίζοντας είπε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικής διαδρομής για τα διερχόμενα Ι.Χ από την Αττική οδό, καθώς η πόλη στενάζει από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ή η επίλυση του ζητήματος στάθμευσης των οχημάτων, απαιτούν έργα που δεν είναι επιλέξιμα σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών της κυβέρνησής σας. Αντίστοιχα ο Υπουργός Εσωτερικών σε συνάντηση μας ανέφερε πως έγινε περικοπή της χρηματοδότησης ασφαλτοστρώσεων στο όνομα των αναγκών της πολεμικής οικονομίας».
Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως τα ποσά που δίνονται στους δήμους είναι πολύ πιο κάτω από τα προβλεπόμενα «καθώς από τα 8,5 δις των θεσμοθετημένων πόρων δίνονται μόλις τα 2,6», πως αυτή τη στιγμή στον Δήμο Καισαριανής το 40% των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι και «όταν μετά από χρόνια δουλειάς κερδίζουν στα δικαστήρια τη μονιμοποίησή τους και εμείς τους στηρίζουμε με το να μην ασκήσουμε έφεση στις αποφάσεις που τους δικαιώνουν, εσείς σέρνετε στα δικαστήρια τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο με τον Νόμο Βορίδη που εμπλουτίστηκε με τον Νέο Κώδικα».
Ο Δήμαρχος επισήμανε τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο και ο λαός της Καισαριανής για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού και την καταδίκη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, καθώς και των λαών που παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς σπρωγμένοι από τον ιμπεριαλιστικό όλεθρο. Ξεκαθάρισε την απαίτηση για ουσιαστική και άμεση κρατική χρηματοδότηση στους δήμους. Στη συνέχεια παρέδωσε στον Υφυπουργό σχετικό διάβημα της Δημοτικής Αρχής προς την κυβέρνηση το οποίο και επισυνάπτεται.
Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα θέματα που τέθηκαν από την Δημοτική Αρχή.
