περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Κυριακή, 11 Ιουνίου | 12:42πμ

Έκτακτη ανακοίνωση με αφορμή την επικείμενη μεταφορά του καταστήματος ΕΛΤΑ από την Καισαριανή

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται στην πόλη μας  μια μείωση καταστημάτων δημόσιων υπηρεσιών και τραπεζικών οργανισμών. Πρώτα έκλεισε το κατάστημα της Εθνικής Τραπέζης, για το οποίο ως νέα δημοτική αρχή διαμαρτυρηθήκαμε με σχετική επιστολή στη διοίκηση της τράπεζας. Έπειτα ακολούθησε το κατάστημα της εφορίας, για το οποίο επίσης διαμαρτυρηθήκαμε με αντίστοιχη επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Για την επικείμενη μεταφορά του καταστήματος των ΕΛΤΑ ενημερωθήκαμε από τους υπαλλήλους, οι οποίοι όμως αγνοούσαν το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής της. Έχουμε ήδη ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Οι παραπάνω αλλαγές δε σχετίζονται προφανώς με την Καισαριανή, ούτε εντάσσονται σε κάποιο σχέδιο υποβάθμισής της. Πρόκειται για μέτρα που λαμβάνονται από τις κρατικές υπηρεσίες και τις τράπεζες, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αναδιάρθρωσής τους. Η κυβέρνηση έχει ήδη γνωστοποιήσει το σχέδιο εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα, τη μετάβαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη δραστική μείωση καταστημάτων κρατικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Αυτές λοιπόν οι αλλαγές συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όσο δύσκολο κι αν μας είναι να το αποδεχτούμε και να αποχαιρετήσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας κι εξυπηρέτησης.

Θα αναζητήσουμε λύσεις εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας και κυρίως των ηλικιωμένων που απευθύνονταν μέχρι τώρα σε αυτές τις υπηρεσίες.

Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι τόσο ο εκσυγχρονισμός των δημοτικών υπηρεσιών, όσο και η διατήρηση του ανθρώπινου και διαπροσωπικού χαρακτήρα της πόλης μας.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της δημοτικής συγκοινωνίας, θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας στάσεων κοντά σε αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως η ΙΖ Εφορία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνδημότες μας που δυσκολεύονται να μετακινηθούν με άλλα μέσα.

Επίσης, ζητάμε από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ να αφήσει μία έστω μικρότερη ταχυδρομική δομή στο κέντρο της πόλης, όπως κάναμε εξάλλου και με την Εθνική τράπεζα από την οποία ζητήσαμε να αφήσει μιά ελάχιστη δομή για να εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι κυρίως συμπολίτες μας.

Με βάση τα νέα δεδομένα, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διευκολύνουμε και να εξυπηρετήσουμε όλους τους συνδημότες μας.

Τέλος, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να συζητηθούν τα θέματα αυτά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερώσουμε τις υπόλοιπες παρατάξεις και να συζητήσουμε από κοινού πιθανές λύσεις.

Χρήστος Βοσκόπουλος

Δήμαρχος Καισαριανής

Μετάβαση στο περιεχόμενο