περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

Έκθεση Μικρασιατικών Κειμηλίων με θέμα: “Από τη Μικρασία έως την Καισαριανή…με μια βαλίτσα θύμησες”.

Δελτίο Τύπου

 

Έκθεση Μικρασιατικών Κειμηλίων με θέμα:

“Από τη Μικρασία έως την Καισαριανή…με μια βαλίτσα θύμησες”.

 

 

 

Τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας, λόγω της πανδημίας του Covid-19, πραγματοποιήθηκε την 28η Φεβρουαρίου 2021, στο Δημαρχείο Καισαριανής, η Έκθεση Μικρασιατικών Κειμηλίων και Φωτογραφικού Υλικού “Από τη Μικρασία έως την Καισαριανή…με μια βαλίτσα θύμησες”.

 

Η Έκθεση διοργανώθηκε από τον μη Κερδοσκοπικό Σύλλογο «ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΜΗΛΗ», σε συνεργασία με τον Δήμο Καισαριανής και υπό την αιγίδα του Τμήματος Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της Ουνέσκο (Peiraias Section of CID UNESCO) και του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού Καισαριανής (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Καισαριανής), εντός του Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου Καισαριανής.

 

Η εν λόγω Έκθεση βιντεοσκοπήθηκε, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την περιστολή του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας του Κορωνοϊού. Βρίσκεται δε αναρτημένη στο διαδικτυακό κανάλι του Συλλόγου «ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΜΗΛΗ», στο youtube.

 

Αποτελεί το πρώτο κορυφαίο ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟ πολιτιστικό γεγονός, σειράς επετειακών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με επίκεντρο την Καισαριανή, για την συμπλήρωση των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Το «ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΜΗΛΗ» και ο Δήμος Καισαριανής αποτίνουν ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους τους προγόνους μας που ξεριζώθηκαν βίαια από τον τόπο τους. Μέσα στα υπάρχοντά τους, μετέφεραν τον πολιτισμό εκείνο που μπόλιασε και διαμόρφωσε καθοριστικά την πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου. Η Έκθεση συνθέτει αφηγηματικά κομμάτια συλλογικής μνήμης, παρουσιάζοντας σπάνια κειμήλια και φωτογραφίες, για την ζωή στη Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας, από την περίοδο προ της Μικρασιατικής Καταστροφής μέχρι και την περίοδο της εγκατάστασης των Μικρασιατών Προσφύγων στην Καισαριανή, την πόλη που αγκάλιασε τους παππούδες μας, μεγάλωσε μαζί τους, τους θυμάται και τους τιμά.

Παρακάτω θα βρείτε το σχετικό Link:

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο