περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Σάββατο, 13 Ιουλίου | 3:13πμ

Πρόσκληση σε Ανοιχτή Διαδικτυακή Ενημέρωση των Δημοτών της Καισαριανής για τη δράση “Μονοπάτια της Μνήμης”.

Ο Δήμος Καισαριανής σας προσκαλεί στην πρώτη ανοιχτή παρουσίαση του προγράμματος “Μονοπάτια της Μνήμης”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Actors of Urban Change, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, στις 18.00, διαδικτυακά.

Σκοπός της διαδικτυακής συνάντησης και εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των δημοτών της Καισαριανής για το όραμα, τη μεθοδολογία και τις δράσεις του προγράμματος, και διερεύνηση ενδιαφέροντος συμμετοχής στις επερχόμενες δράσεις.

Πληροφορίες προεγγραφής και σύνδεσης:

Η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα του zoom, και χρειάζεται προεγγραφή σε αυτόν τον σύνδεσμο, οπότε και θα σας αποσταλεί email επιβεβαίωσης με τις απαραίτητες πληροφορίες: https://us02web.zoom.us/…/tZYkdO…

Τι είναι τα “Μονοπάτια της Μνήμης”;

“Τα Μονοπάτια της Μνήμης” είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που αφορά στην ανάπτυξη μεθοδολογίας συμμετοχής των πολιτών, ηλικιωμένων ή/και πασχόντων από άνοια και των οικείων/φροντιστών τους, καθώς και των δημοτικών δομών και της γειτονιάς, ώστε να σχεδιάσουμε μαζί εργαλεία και να πραγματοποιήσουμε δράσεις οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία στα νοσούντα άτομα να συμμετέχουν σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων με στόχο να μετακινηθούν με ασφάλεια και άνεση στο δημόσιο χώρο, αναπτύσσοντας παράλληλα την έννοια της κοινότητας και της φροντίδας από τη γειτονιά για τη γειτονιά.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα οραματιζόμαστε μια γειτονιά της οποίας ο δημόσιος χώρος θα είναι προσβάσιμος, ασφαλής και άνετος για μετακίνηση για όλους, και όπου οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και η τοπική αυτοδιοίκηση θα φροντίζουν για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, προσφέροντάς τους ίσες ευκαιρίες μετακίνησης και τη δυνατότητα της συμμετοχής στη δημόσια ζωή και στην κοινωνικοποίηση.

Παρακολουθήστε ένα δείγμα της δράσης εδώ: https://www.actorsofurbanchange.org/…/the-path-of…/

Σχετικά με το Actors of Urban Change:

Το “Actors of Urban Change” είναι ένα πρόγραμμα της ένωσης MitOst e.V. , με την υποστήριξη του ιδρύματος Robert Bosch Stiftung. Το πρόγραμμα αποτελεί μια κοινοτική πρωτοβουλία δικτύωσης μεταξύ ατόμων που αναλαμβάνουν “δράση” (Actors). Συνδέει ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε νέες προσεγγίσεις της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, και προωθεί μια κουλτούρα συν-δημιουργίας ως κινητήριο δύναμη για την επίτευξη θετικής αλλαγής.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το

actorsofurbanchange.org

Μετάβαση στο περιεχόμενο