περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου | 5:09πμ

Καισαριανή Trail»: η Καισαριανή εισέρχεται στο χώρο του περιπατητικού τουρισμού

25.11.2021

Προστατεύουμε το Υμηττό, αναδεικνύουμε την τουριστική αξία της πόλης με κινήσεις εξωστρέφειας.

Μεταξύ 12 και 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη η 4η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών. Ο Δήμος Καισαριανής συμμετείχε, παίρνοντας μάλιστα τη σκυτάλη για την φιλοξενία της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών στην πόλη μας το 2022.

Ο περιπατητικός τουρισμός είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στην Ευρώπη. Αποτελεί πηγή εξωστρέφειας, απασχόλησης και βιώσιμης ανάπτυξης για πολλές τοπικές κοινωνίες. Στη χώρα μας, μπορεί να προσελκύσει ετησίως έως και 30.000 επισκέπτες σε μια περιοχή, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και εισόδημα για ολόκληρη την πόλη.

Η Καισαριανή είναι από τις ελάχιστες συνοικίες της Αθήνας που μπορεί να προσφέρει πλήθος διαδρομών: φυσιολατρικές, πολιτισμικές, ιστορικές, γαστριμαργικές και περιβαλλοντικές. Στο συνέδριο συμμετείχαν πόλεις με εμβληματικά, μεγάλα πιστοποιημένα ευρωπαϊκά μονοπάτια όπως τα: MenalonTrail, Andros Routes, Epirus Trail, Pindus Trail, Nestos Rodopi Trail, καθώς και το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου.

Ο Υμηττός διεκδικεί μια θέση ανάμεσά τους. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Τουρισμού, Οικολογίας και Πολιτικής Προστασίας, Μάνος Κιτσέλλης παρουσίασε το «Υμηττός Trail», ένα δίκτυο μονοπατιών στον Υμηττό που δημιουργήθηκε μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας από τη Περιπατητική Ομάδα Υμηττού και στη συνέχεια το 2019 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του συλλόγου, του Υπουργείου Ενέργειας, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του ΣΠΑΥ, της «ΚοινΣΕπ Μαίναλον», και του ΣΕΠ.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μια ενιαία σηματοδότηση δικτύου υπαρχόντων μονοπατιών στο πλαίσιο του “Menalon Trail”, του πρώτου Ευρωπαϊκά πιστοποιημένου μονοπατιού στην Ελλάδα. Μέρος του «Υμηττός Trail» θα είναι, μεταξύ άλλων, η εμβληματική διαδρομή εντός του Αισθητικού Δάσους Καισαριανής (ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ TRAIL), που θα είναι και η πρώτη που θα δημιουργηθεί, το οποίο συγκεντρώνει και τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος: Μονές, αρχαιολογικούς χώρους, βάραθρα, δρακόσπιτα, αναρριχητικές διαδρομές, το Δημοτικό αναψυκτήριο της Καλοπούλας κ.α.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών προστασίας του Υμηττού, ως Δήμος Καισαριανής ξεκινάμε ένα σύνολο ενημερωτικών εκδηλώσεων στα σχολεία με τίτλο «Έτος Κλιματικής Αλλαγής», προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά της πόλης. Επίσης, επανασχεδιάζουμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του δήμου και, με την οικονομική υποστήριξη του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., δημιουργούμε σύγχρονο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέσα στην καρδιά του Υμηττού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο