περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Τρίτη, 23 Απριλίου | 1:01μμ

Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημαρχείου του Δήμου Καισαριανής: μείωση εξόδων σχεδόν κατά 90% για ηλεκτροδότηση και θέρμανση

Οι προσπάθειες τριών ετών αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημαρχείου του Δήμου Καισαριανής: μείωση εξόδων σχεδόν κατά 90% για ηλεκτροδότηση και θέρμανση
Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημαρχείου του Δήμου Καισαριανής: μείωση εξόδων σχεδόν κατά 90% για ηλεκτροδότηση και θέρμανση

Η ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Κτιρίων είναι ένα από τα πολλά έργα που προετοιμάζει η Δημοτική Αρχή Βοσκόπουλου από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καισαριανής, στο πλαίσιο των πολλαπλών δράσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και των εγκαταστάσεων του Δήμου, περιέλαβαν στον προγραμματισμό τους και ενέταξαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020, το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Δημαρχείου.

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία της Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Βασιλικής Κωνσταντοπούλου
Η υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία της Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Βασιλικής Κωνσταντοπούλου

Κέρδος για τον δημότη και το δημοτικό προϋπολογισμό.

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) που εκδόθηκε μετά από τη σχετική Ενεργειακή Επιθεώρηση κατατάσσει το υφιστάμενο κτίριο στην Ενεργειακή Κατηγορία Δ!

Βάσει των στοιχείων ενεργειακών καταναλώσεων, για το έτος 2019, το κτίριο του Δημαρχείου κατανάλωσε περίπου 18.000 Nm3 φυσικού αερίου και περίπου 195.000kWh ηλεκτρικής ενέργειας, με συνολικό κόστος περίπου 45.000€.

Σήμερα το ενεργειακό κόστος είναι τουλάχιστον διπλάσιο, καθιστώντας ιδιαιτέρως επίκαιρη και αναγκαία την υλοποίηση των επεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης.

Μετά την υλοποίηση των προβλεπόμενων επεμβάσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, το κτίριο θα κατατάσσεται στη βέλτιστη Ενεργειακή Κατηγορία Α+, η οποία αντιστοιχεί σε κτίριο σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Με την υλοποίηση του Έργου επιτυγχάνεται σημαντικότατη εξοικονόμηση θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας, αναβάθμιση των υποδομών και των συνθηκών άνεσης του κτιρίου, βελτίωση της λειτουργικότητας των εγκαταστάσεων, μείωση του κόστους συντήρησης και δραστική μείωση του ενεργειακού κόστους.

Συγκεκριμένα:
– Μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας κατά 83,50% (δηλαδή μείωση κατά 683.715kWh/έτος)
– Μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 238tn CO2/έτος (90% μείωση εκπομπών CO2/έτος).
– Εκτιμώμενη μείωση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας, σε σημερινές τιμές, κατά περίπου 50.000€/έτος (50%)

Στόχος του Δήμου είναι η ένταξη και άλλων δημοτικών κτιρίων σε αντίστοιχα προγράμματα χρηματοδότησης, όπως το Πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ, στο πλαίσιο ενός συνολικότερου προγραμματισμού και προσπάθειας μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου και του δυσβάστακτου κόστους ενέργειας.

Ο Δήμος έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση από το ΚΑΠΕ για μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης σε τρία ακόμα δημόσια κτίρια, με σκοπό να ενταχθούν τα έργα τους στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ.

Το κόστος της ενέργειας είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ και ο Δήμος επιδιώκει μόνιμες λύσεις για τα δημοτικά κτίρια, με απώτερο σκοπό να απαλλάξει το δημότη και το δημοτικό προϋπολογισμό.

Οι προβλεπόμενες επεμβάσεις είναι:
– Αντικατάσταση κουφωμάτων
– Εξωτερική θερμομόνωση τοίχων
– Θερμο-ϋγρομόνωση δώματος
– Αντικατάσταση επικάλυψης αιθρίου
– Αντικατάσταση Λέβητα με Λέβητα Συμπύκνωσης υψηλής απόδοσης
– Αντικατάσταση Fan Coil Units (FCU)
– Αντικατάσταση εφθαρμένων σωληνώσεων και θερμομονώσεων του δικτύου κλιματισμού
– Αντικατάσταση Υδρόψυκτου Ψύκτη, με νέο υψηλής απόδοσης
– Αντικατάσταση αντλιών Συστήματος Ψύξης με νέες Inverter
– Αντικατάσταση τριών (3) πεπαλαιωμένων κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, με νέες Inverter
– Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων φθορισμού με φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες LED
– Εγκατάσταση BMS
– Εγκατάσταση Φ/Β Συστήματος, ισχύος 53,60kWp (Net Metering)

Η Καισαριανή αλλάζει. Πάει μπροστά. Αναβαθμίζεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο