περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Πέμπτη, 28 Μαρτίου | 11:26μμ

Η ΗΡΩΙΚΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 στις 20:00, στο δημοτικό αναψυκτήριο «Τα Ξύλινα» η ηρωική Καισαριανή συναντά την μαρτυρική Χιροσίμα, τιμώντας τα 77 χρόνια από το πρώτο πυρηνικό ολοκαύτωμα της ιστορίας.

To Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑ.Δ.Ο.Π.) προβάλει το ντοκιμαντέρ δικής του παραγωγής «Η Κραυγή της Χιροσίμα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατωμερή, κείμενα Μιχάλη Περιστεράκη και αφήγηση της Μάνιας Παπαδημητρίου.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το «Σύνδεσμο Μπάιρον για το Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό» και την υποστήριξη του Δήμου Καισαριανής.

Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρηστος Βοσκόπουλος, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διαβαστεί χαιρετισμός του Δημάρχου της Χιροσίμα και Προέδρου της κίνησης «Δήμαρχοι για την Ειρήνη», Καζούμι Ματσούι.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσει παρέμβαση του Πάνου Τριγάζη, Προέδρου του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑ.Δ.Ο.Π.) και του «Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό» καθώς και του ειδικού προσκεκλημένου αντιδημάρχου της πόλης του Nottingham, τόπου καταγωγής του Λόρδου Βύρωνα και έδρας του «Ιδρύματος Μπέρτραντ Ράσελ για την Ειρήνη», κυρίου Παύλου Κοτσώνη.

Τον συντονισμό της συζήτησης καθώς και απαγγελίες κειμένων θα κάνουν οι ηθοποιοί Δημήτρης και Γιάννης Παπαγιάννης. 

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο