περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Πέμπτη, 25 Απριλίου | 7:19μμ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης από την Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος στο δημοτικό πάρκο του Δήμου Καισαριανής “Τα Ξύλινα”

Εκδήλωση τιμής και μνήμης από την Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος στο δημοτικό πάρκο του Δήμου Καισαριανής “Τα Ξύλινα”Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, στις 19:30, πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό πάρκο του Δήμου Καισαριανής “Τα Ξύλινα” εκδήλωση τιμής και μνήμης για τις θλιβερές επετείους Ιουλίου- Αυγούστου στην Κύπρο το 1974.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος – ΚΥΠΡΟΣ ’74, με τη στήριξη της Πρωτοβουλίας Ειρήνης και Αλληλεγγύης με την Κύπρο (ΠΕΑΚ).

Η αφίσα της εκδήλωσης

48 Χρόνια «Δεν ξεχνούμε».

Αγωνιζόμαστε για την «Απελευθέρωση – Επανένωση – Επιστροφή» μέσα από μια «Δίκαιη και Βιώσιμη λύση του Κυπριακού, για όλους τους Κύπριους».

Μετά από 3 χρόνια Πανδημίας, η Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος διοργάνωσε ανοιχτή Αντικατοχική Εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο Αγίου Ιωάννη του Δήμου Καισαριανής, «Τα Ξύλινα», επιλέγοντας την προσφυγομάνα Καισαριανή, τιμώντας έτσι και τη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Χαιρετισμούς, ομιλίες και παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν ο ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, κος Γ. Χρυσουλάκης, εκπροσωπώντας τον Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Ν. Δένδια, ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης με την Κύπρο (Π.Ε.Α.Κ.) κα. Μαρία Γιαννακάκη, εκπρόσωποι των κατεχόμενων Δήμων Αμμοχώστου (τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρύσανθος Ζαννέττου), Μόρφου (μήνυμα του Δημάρχου κ. Βίκτωρα Χατζηαβραάμ), Λαπήθου (μήνυμα του Δημάρχου κ. Νεοπτόλεμου Κότσαπα), η Ένωση Κατεχόμενων Κοινοτήτων (με μήνυμα του Κοινοτάρχη Μάσαρη κ. Λευτέρη Αντωνίου), οι “Κομάντος ’74” και ο Σύλλογος ΕΛΔΥΚ ‘74.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος συντροφιά με τους εκλεκτούς συμμετέχοντες στην εκδήλωση

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με απαγγελίες, προβολές και επετειακά τραγούδια από την Κωνσταντίνα, συνοδεία πιάνου από τον κο Γ. Παγιάτη

Μετάβαση στο περιεχόμενο