περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Πέμπτη, 28 Μαρτίου | 10:15μμ

Επίσκεψη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου στο Δήμο Καισαριανής

Το πρωί της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου 2022, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε το Δήμο Καισαριανής για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Δήμαρχο Καισαριανής, Χρήστο Βοσκόπουλο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Τάκης Θεοδωρικάκος εισέρχεται στο Δημαρχείο Καισαριανής συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Καισαριανής, κο Χρήστο Βοσκόπουλο.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό ορισμένα ζητήματα ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου αλλά και της πόλης συνολικά. Αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η συνεχής μεταβίβαση νέων αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους χωρίς τους αντίστοιχους, απαραίτητους πόρους ώστε οι Δήμοι να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους, νέα και παλαιά.

Ο Δήμαρχος τόνισε στον Υπουργό την επιτακτική ανάγκη να βρεθεί μια λύση για την Κοινωφελή εργασία, δηλαδή τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ ορισμένης διάρκειας, η προβληματική συχνότητα της εφαρμογής των οποίων αφήνει πολλούς Δήμους υποστελεχωμένους για μήνες, με αποτέλεσμα νευραλγικοί τομείς καθηκόντων όπως η Καθαριότητα, το Πράσινο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες να υστερούν σε αποδοτικότητα εις βάρος των Δημοτών. Όταν, δε, αυτό συμπίπτει με τους χειμερινούς μήνες όταν οι ανάγκες είναι αυξημένες (λειτουργία σχολείων, επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων κλπ) τότε Υπηρεσίες και Διοίκηση ασφυκτιούν υπό το βάρος των καθημερινών καθηκόντων, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται σωστά.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, ενημέρωσε τον Υπουργό σχετικά με την εξέλιξη των δύο μεγάλων έργων ανάπλασης στην πόλη, του Σκοπευτηρίου και της Πλατείας, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι ο διαγωνισμός για την πλατεία έχει ήδη αποδώσει προσωρινό ανάδοχο και το έργο μπορεί να ξεκινήσει εντός των επόμενων 3 μηνών. Υπογράμμισε τον καίριο ρόλο του υπουργού σχετικά με τα δύο εμβληματικά έργα, καθώς εγκρίθηκαν υπό τη δική του θητεία ως Υπουργού Εσωτερικών.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η ανάπλαση του Σκοπευτηρίου θα συμβάλλει στην ενίσχυση της προστασίας του πάρκου, του μνημείου και των εγκαταστάσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό καθώς και των νέων που θα δημιουργηθούν. Το Σκοπευτήριο, σχολίασε ο Υπουργός, θα μετατραπεί σε έναν ασφαλή χώρο διατήρησης και προβολής της ιστορίας της Καισαριανής και θα αποτελέσει προορισμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος ξενάγησε τον Υπουργό στην έκθεση που φιλοξενείται στο αίθριο του Δημαρχείου με τίτλο “Καισαριανή22: Ιστορίες και προτάσεις”

Ο Δήμαρχος επισήμανε στον Υπουργό την ανάγκη προστασίας του Σκοπευτηρίου καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του Α.Τ. Καισαριανής τόσο με προσωπικό όσο και με υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου για την αντιμετώπιση της αυξημένης παραβατικότητας στην πόλη. Ο Δήμαρχος έδωσε έμφαση στο στόχο της Δημοτικής Αρχής να αναδείξει την πλούσια ιστορία της πόλης, προστατεύοντας τη δημόσια περιουσία, αλλά με απόλυτο σεβασμό στις ελευθερίες των πολιτών.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει το υποστελεχωμένο Α.Τ. Καισαριανής με προσωπικό, ήδη από τον Ιανουάριο του 2023, διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την προστασία τόσο του Πάρκου και των νέων υποδομών εντός του, όσο και την ασφάλεια των πολιτών.

«Ο Δήμαρχος έχει δίκαιο», σχολίασε ο Υπουργός, «η Καισαριανή αλλάζει. Μετατρέπεται σε υπερτοπικό κόμβο και προορισμό, αναδεικνύοντας με όλους τους τρόπους την πολύτιμη ιστορία της»

Ο Υπουργός και ο Δήμαρχος Καισαριανής είπαν δυο λόγια για το περιεχόμενο της επίσκεψης του Υπουργού στους προσκεκλημένους της επίσκεψης, Αντιδημάρχους, μέλη της Διοίκησης Βοσκόπουλου, μέλη και φίλους της παράταξης του Δημάρχου “Καισαριανή Τώρα”

Παρών στη συνάνταση ήταν και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ, Γιώργος Λειβαδίτης, ο οποίος παρενέβη για να επισημάνει στον Υπουργό ότι ενώ κατά τη διάρκεια της καραντίνας ενισχύθηκαν τα καταστήματα εστίασης, η ΚΕΔΗΚ, ως νομικό πρόσωπο εξαιρέθηκε από την ενίσχυση, ενώ παράλληλα υποχρεώθηκε να λειτουργεί κανονικά πληρώνοντας όλο της το προσωπικό, άνευ της ενίσχυσης που δόθηκε στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου.

Τέλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε τη δημιουργία στην Καισαριανή ενός Κέντρου Πρόληψης, Διαχείρισης & Προστασίας Γυναικών και Παιδιών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους και τις αρμόδιες, Κοινωνικές Υπηρεσίες τους.

Πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο