περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στο Δήμο Καισαριανής.

Ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού (Π.Ο.Υ.) φιλοξένησαν, μεταξύ 2 και 4 Δεκεμβρίου 2022, με μεγάλη επιτυχία, την 5η Πανελλήνια Συνάντηση μονοπατιών.

Κατάμεστο το Δημαρχείο κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου συναντήθηκαν δεκάδες φορείς διαχείρισης μονοπατιών, Πανεπιστήμια, ομάδες περιπατητών, επιστήμονες, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του περιπατητικού τουρισμού, εκπρόσωποι κομμάτων, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτές, εκπρόσωποι ΜΚΟ, και ΚΟΙΝΣΕΠ από όλη τη Ελλάδα, είτε με τη φυσική τους παρουσία είτε διαδικτυακά.

Η διοργάνωση της Καισαριανής καινοτόμησε με πολλούς τρόπους, θέλοντας να συνεισφέρει όσο περισσότερο γίνεται στον ήδη πολύ σημαντικό θεσμό. Μια καινοτομία ήταν η φιλοξενία θεματικών συζητήσεων την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, με μεγάλη συμμετοχή και πολύ θετικό αντίκτυπο. Ο αριθμός επίσης των παρουσιάσεων φορέων από όλη την Ελλάδα ήταν πολύ μεγάλος. Για πρώτη φορά συμμετείχαν μαζικά ομάδες περιπατητών, καθώς μέχρι τώρα συμμετείχαν κυρίως φορείς δημιουργίας και διαχείρισης μονοπατιών. Φέτος είχαμε επίσης αρκετές παρουσιάσεις νέων μονοπατιών, το οποίο αποτελεί και έναν από τους βασικούς σκοπούς της διοργάνωσης.

Ρεκόρ παρουσιάσεων μονοπατιών, τεχνολογιών, ομάδων πεζοπορίας, φορέων και εταιριών στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών του Δήμου Καισαριανής και της Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού

Μερικές από τις θεματικές που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν η σχέση της πεζοπορίας με την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών, μια θεματική στην οποία πρέπει να στραφεί και η κεντρική διοίκηση στο μέλλον, καθώς μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο οικονομικής ανάπτυξης και στήριξης μικρών δήμων.

Μια νέα θεματική, και μάλιστα με πολύ μεγάλη ανταπόκριση, ήταν οι νεές τεχνολογίες. Τόσο οι εταιρίες όσο και οι φορείς και οι σύλλογοι αποκόμισαν πολλά οφέλη από τις συζητήσεις αυτές. 

Χαιρετισμό απεύθηνε, μέσω video, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Τάκης Θεοδωρικάκος, χαιρετιστήρια επιστολή έστειλαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κος Γιώργος Αμυράς, ο πρώην Υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, ενώ με την παρουσία τους μας τίμησε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Σπήλιος Λιβανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κος Γιώργος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κος Γιάννης Κωνσταντάτος, η Πρόεδρος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., κα Μαρία Παπαδοπούλου, και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και νυν Πρόεδρος του «Ιδρύματος Γεώργιος Μίχαλος Αειφορία της Νισύρου», κος Παναγιώτης Μίχαλος.

Από αριστερά προς δεξιά: ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και νυν Πρόεδρος του «Ιδρύματος Γεώργιος Μίχαλος Αειφορία της Νισύρου», κος Παναγιώτης Μίχαλος, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Σπήλιος Λιβανός,, η Πρόεδρος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., κα Μαρία Παπαδοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Τουρισμού και Οικολογίας και ψυχή της διοργάνωσης, Μάνος Κιτσέλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κος Γιώργος Δημόπουλος και ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος
Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κος Γιάννης Κωνσταντάτος

Ο Δήμος Καισαριανής επωφελήθηκε από τη φιλοξενία της Πανελλήνιας διοργάνωσης, τόσο σε επίπεδο δικτύωσης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας με κατά πολύ εμπειρότερους φορείς διαχείρισης εμβληματικών μονοπατιών, όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας του έργου που έχουμε υλοποιήσει ως τώρα σε σχέση με την προστασία του Υμηττού αλλά και την τουριστική αξιοποίηση της μοναδικότητας που έχει η πόλη μας:

Ο Δήμος Καισαριανής και η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού αποτελούν έναν ιδιαίτερο φορέα διαχείρισης μονοπατιού που ανήκει στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας της χώρας, μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας!

Σε συνδυασμό με τα πρόσφατα εγκαίνια του «Καισαριανή Trail», της άριστης συνεργασίας μας με τον ΣΠΑΥ και τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, καθώς και τα έργα που υλοποιούμε από κοινού στον Υμηττό, τον ψηφιακό ξεναγό «Welcome2Kessariani» που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες, με τη διοργάνωση της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών εντάξαμε και επισήμως την Καισαριανή στον περιπατητικό τουριστικό χάρτη της χώρας.

Με το «Καισαριανή Trail» η Καισαριανή εδραιώνεται στη συνείδηση όλων ως η ‘πύλη’ προς τον Υμηττό και τις ομορφιές του.

Ο χάρτης του μονοπατιού «Καισαριανή Trail»

Σύντομα θα αναρτηθεί Microsite στη σελίδα του Δήμου με το πλήρες περιεχόμενο της Συνάντησης, τις ομιλίες, τα βιογραφικά των ομιλητών, τους συνδέσμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των συμμετεχόντων, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα videos των ομιλιών.

Τη σκυτάλη για την 6η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών παίρνει το Μονοπατι του Πηλίου.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της διοργάνωσης: τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., την Περιφέρεια Αττικής, την εταιρία Tetragon, την εταιρία Anavasi, την εταιρία Intracom, την Coca-Cola 3Ε, την εταιρία Naturals, η οποία μας προσέφερε τα ισοτονικά ποτά, και τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, η οποία προσέφερε τα μικρά δενδρύλλια με βότανα του Υμηττού από το φυτώριό της, τα οποία δωρίσαμε σε όλους τους ομιλητές.

Τα βότανα του Υμηττού

Mεγάλη σημασία για τη διοργάνωση είχε και η στήριξη της τοπικής οικονομίας, με επιχειρήσεις όπως οι: Σκλαβενίτης, Market of Choice, Ψαράκι, ο φούρνος Βενέτη, το αρτοποιείο Ρουμελιώτης, το κρεοπωλείο Ο Μιχάλης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.kaisarianitrailsmeeting.gr

και στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/…/5%CE%B7-%CE…/100087298133466/

Μετάβαση στο περιεχόμενο