περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου | 6:43πμ

Πυρκαγιά στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες, Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, εντός του χώρου του παλαιού πεδίου βολής του εγκαταλελειμμένου κτιρίου της Σκοπευτικής Εταιρίας, ακριβώς δίπλα στον Ιερό χώρο του Θυσιαστηρίου, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες, Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, εντός του χώρου του παλαιού πεδίου βολής του εγκαταλελειμμένου κτιρίου της Σκοπευτικής Εταιρίας, ακριβώς δίπλα στον Ιερό χώρο του Θυσιαστηρίου, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.
Πυρκαγιά ξέσπασε χθες, Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, εντός του χώρου του παλαιού πεδίου βολής του εγκαταλελειμμένου κτιρίου της Σκοπευτικής Εταιρίας, ακριβώς δίπλα στον Ιερό χώρο του Θυσιαστηρίου, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Ενώ καίγονται δύο από τα σημαντικότερα δάση της χώρας, το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς και το Δάσος της Πάρνηθας, κάποιος-κάποιοι (;) σκέφτηκαν να βάλουν φωτιά στο ιστορικότερο πάρκο της χώρας.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική κάνουν λόγο για 4 εστίες στημένες εντός του χώρου του παλαιού πεδίου βολής του εγκαταλελειμμένου κτιρίου της Σκοπευτικής Εταιρίας, ακριβώς δίπλα στον Ιερό χώρο του Θυσιαστηρίου. Περιττό δε να πούμε ότι ο χώρος σχεδόν εφάπτεται με το Βιοκλιματικό σταθμό και κατά μήκος του πάρκου διαμένουν χιλιάδες Καισαριανιώτες!

Περίοικοι αναφέρουν ήχους από κροτίδες, λίγα μόλις λεπτά πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Κάτοικοι κοντά στο σημείο ειδοποίησαν τους εθελοντές της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που έσπευσαν στο σημείο, ακολουθούμενοι αμέσως από τις ομάδες εθελοντών του Βύρωνα, του Παπάγου-Χολαργού, της Ηλιούπολης αλλά και δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Τις προσπάθειες κατάσβεσης ενίσχυσαν οι υδροφόρες του Δήμου Καισαριανής και του ΣΠΑΥ τροφοδοτώντας τα οχήματα που επιχειρούσαν.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος και σύσσωμη η Δημοτική αρχή βρέθηκαν από τα πρώτα λεπτά στο σημείο, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Βλάχος και ο Φώτης Δημαρέσης, πρώην αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και ειδικός σύμβουλος του ΣΠΑΥ σε θέματα πυρασφάλειας.

Απορία, θλίψη, αγωνία είναι μερικά από τα συναισθήματα όλων για το χθεσινό συμβάν. Δεν είναι η πρώτη απόπειρα πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο χώρο. Πότε με γκαζάκια, πότε με αυτοσχέδιους μηχανισμούς ανάφλεξης, πότε με αλυσίδες και λουκέτα γύρω από τις καγκελόπορτες για να μην μπορούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να εισέλθουν, αυτές οι απόπειρες δεν αψηφούν απλώς τη σημασία του ιερού χώρου των εκτελέσεων, αλλά απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή των δημοτών της Καισαριανής.

Η καταστροφή αποφεύχθηκε αφενός χάρη στην άμεση παρέμβαση των ομάδων δασοπυρόσβεσης και αφετέρου γιατί ο χώρος έχει κυπαρίσσια και δεν επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι που θα μπορούσαν να εξαπλώσουν την πυρκαγιά.

Ο Δήμος Καισαριανής ευχαριστεί από καρδιάς το Πυροσβεστικό Σώμα, την Εθελοντική Δασοπροστασίας του Δήμου Καισαριανής, τις ομάδες εθελοντών του Βύρωνα, του Παπάγου-Χολαργού, της Ηλιούπολης και φυσικά τον ΣΠΑΥ για την άμεση αντίδραση, την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο