περισσότερα...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
1922-2022
5η Συνάντηση Μονοπατιών
Newsflash
Slider
Ανοικτές Δημόσιες Διαδικασίες
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Διαρκές Συνέδριο 2022
Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις και Δράσεις
Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Κέντρου
Εκδόσεις
Επικαιρότητα
Εσπερίδες
Οικονομικά Στοιχεία Δήμου
Ομιλίες Εσπερίδων
Πολιτική Προστασία
Προμήθειες - Έργα - Μελέτες
Προσλήψεις
Δευτέρα, 13 Μαΐου | 11:31πμ

Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ 2019 – 2023 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Η δημοτική αρχή Βοσκόπουλου αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη στην επερχόμενη Δημοτική αρχή για την πόλη και τους κατοίκους της, ευχόμενη αυτή η παρακαταθήκη όχι μόνο να γίνει σεβαστή και να αξιοποιηθεί αλλά να αποτελέσει το θεμέλιο περισσότερων προγραμμάτων και έργων για την Καισαριανή και τους ανθρώπους της. Δηλαδή όλους εμάς.

Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ 2019 – 2023 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ 2019 – 2023 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του ο Δήμος Καισαριανής δεν χρωστάει.

Από το καλοκαίρι του 2023, ο Δήμος Καισαριανής έχει εξοφλήσει όλα τα χρέη του προς τις τράπεζες. Η δημοτική αρχή Βοσκόπουλου, εντός τετραετίας αποπλήρωσε το υπόλοιπο των χρεών, συνολικού ύψους €2.600.000.

Σε λιγότερο από τρία χρόνια, η διοίκηση Βοσκόπουλου εξασφάλισε για το Δήμο Καισαριανής έργα ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ. Μερικά έχουν ήδη υλοποιηθεί, κάποια είναι σε εξέλιξη και αρκετά πρέπει να ολοκληρωθούν από την επερχόμενη Δημοτική αρχή.

Εθνικά Προγράμματα Χρηματοδότησης

  • Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0
  • Πρόγραμμα Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης»
  • Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη” (Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων)
  • Πράσινο Ταμείο (Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας)
  • Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠ.Π.Εν.)

Αναλυτικά τα έργα που υλοποιήθηκαν, είναι σε εξέλιξη ή πρέπει να υλοποιηθούν από την επόμενη Δημοτική αρχή, με βάση το έργο της Διοίκησης Βοσκόπουλου.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ | ΑΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ | ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

ΕΡΓΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ

***Χωρίς ανανεωμένο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Πόλης είναι αδύνατη η αίτηση χρηματοδότησης για οποιοδήποτε έργο σε δημοτικά κτήρια, υποδομές και εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Με νέο και πλήρες ΤΧΣΠ θεσπίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών.

Στην ψηφιακή εποχή, το ΤΧΣΠ αποτελεί υπόβαθρο για σημαντικά πληροφοριακά συστήματα όπως τα GIS και τα γεωγραφικά – γεωχωρικά συστήματα, που είναι απαραίτητα εργαλεία για την εφαρμογή της πολιτικής προστασίας, της δασοπυρόσβεσης, των Σχεδίων Αειφόρου Ανάπτυξης, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και της Αστικής Κινητικότητας.

Κανένας μέσο-μακροπρόθεσμος σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει σε μια πόλη χωρίς Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Πόλης.

1ο νέο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Πόλης (ΤΧΣΠ) μετά το 1984

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Δημοτικά κτίρια, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, βρεφικοί σταθμοί, γραφεία, μεταξύ αυτών το Δημαρχείο, το Δημοτικό Στάδιο «Κρητικόπουλος», το Πολιτιστικό Κέντρο, το Κέντρο Υγείας του Παιδιού και το πρώην κτίριο του ΙΚΑ Καισαριανής

***Αυθαίρετο κτίριο σημαίνει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, έλλειψη πυρασφάλειας και εμπόδια στη λήψη χρηματοδότησης για τη συντήρηση, ανακαίνιση και βελτίωση των κτιρίων!

Η τακτοποίηση του Δημαρχείου επέτρεψε την χρηματοδότηση έργου ενεργειακής αναβάθμισης, που εξοικονομεί για το Δημοτικό προϋπολογισμό χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Αυτή η εξοικονόμηση επιτρέπει ανατροφοδότηση των χρημάτων σε τομείς που η πόλη χρειάζεται στήριξη (κοινωνικές δομές, καθαριότητα, αστικές αναπλάσεις μικρής κλίμακας, βελτίωση οδοστρώματος κ.α.)

ΟΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ & ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΥΨΟΥΣ 10.050.000€

Ανάπλαση της Πλατείας Καισαριανής

Η πρώτη ‘έξυπνη’ πλατεία της χώρας θα αφηγείται την ιστορία της πόλης.

  • Ένα πλακόστρωτο με το χάρτη των Μικρασιατικών παραλίων θα απλώνεται σε ολόκληρη την πλατεία
  • Ο φωτισμός στο δάπεδο θα σηματοδοτεί τις σημαντικότερες πόλεις και χωριά καταγωγής των Μικρασιατών προσφύγων που έχτισαν την Καισαριανή
  • Barcodes δίπλα σε κάθε πόλη θα παραπέμπουν τον επισκέπτη στην αντίστοιχη σελίδα μιας εφαρμογής που θα ξεδιπλώνει την ιστορία, τη μουσική, τις γεύσεις, τα τραγούδια και τις εικόνες της.

Διαβάστε περισσότερα για το εμβληματικότερο έργο στην ιστορία της Καισαριανής στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ξεκινά το εμβληματικό έργο ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Καισαριανής • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Ανάπλαση του πάρκου του Σκοπευτηρίου

Το Σκοπευτήριο Καισαριανής τοποθετείται στον ιστορικό και πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης

  • Τα γραφεία της Σκοπευτικής εταιρίας θα μετατραπούν σε πολυχώρο πολιτισμού (βιβλιοθήκη, εικαστικά εργαστήρια, αναγνωστήριο, στέκι νεολαίας, καμαρίνια)
  • Στον υπαίθριο χώρο μπροστά από τα πρώην γραφεία θα δημιουργηθεί  ανοιχτό θέατρο 800 θέσεων
  • Το ιστορικό κέντρο διασκέδασης «Χάραμα» θα αναπλαστεί για να φιλοξενήσει μουσείο ρεμπέτικης μουσικής, ωδείο & ραδιοφωνικό σταθμό
  • Στο χωμάτινο γήπεδο θα κατασκευαστεί προπονητικός στίβος πλαισιωμένος με αθλητικές εγκαταστάσεις
  • Θα δημιουργηθούν θέσεις σκίασης στους χώρους πρασίνου
  • Θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του πάρκου ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις με υπερσύγχρονα όργανα εκγύμνασης

Διαβάστε περισσότερα για το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Σκοπευτηρίου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ο Ανοιχτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου υλοποίησης του εμβληματικού έργου Ανάπλασης του Σκοπευτηρίου είναι στον αέρα! • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ 5 ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

  • Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας & Κλίματος

Το Σ.Δ.Α.Ε.Κ. έχει ως κεντρικούς άξονες τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και της εκπομπής ρύπων σε δημόσια κτήρια (σχολεία, αθλητικούς χώρους, δημοτικά κτήρια υπηρεσιών κ.λπ.)

Το Σ.Β.Α.Κ. αποτελεί στρατηγικό σχέδιο για την κάλυψη των αναγκών της βιώσιμης κινητικότητας των ανθρώπων και της μεταφοράς αγαθών εντός του αστικού ιστού, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

Το Σ.Φ.Η.Ο. είναι πρόγραμμα χωροθέτησης προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. Σκοπός του είναι η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης με στόχο την αύξηση χρήσης οχημάτων με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές ρύπων

Το Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.Χ. καταγράφει όλους τους Κοινόχρηστους και Κοινωφελείς χώρους και ιεραρχεί την απόκτησή τους με βάση την αναγκαιότητά τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου.

Ως Σ.Α.Π. ορίζεται το στρατηγικό σχέδιο των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας. Στόχος του είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων παρεμβάσεων και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων, με βάση την αρχή της ≪προσβάσιμης αλυσίδας≫ προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ | ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ

  • Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Καισαριανής, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής, ύψους €700.000. Η αναβάθμιση θα εξοικονομεί στο Δημοτικό προϋπολογισμό ετησίως περίπου €50.000 (50%), με μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας κατά 83,50% (δηλαδή κατά 683.715 kWh / έτος)
  • Επέκταση των ενεργειακών αναβαθμίσεων στα σχολεία της πόλης, αρχής γενομένης από το 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής, με έργο ύψους €269.000

  • Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας με στόχο τη δημιουργία υποδομών εναλλακτικών πηγών ενέργειας στα Δημοτικά κτίρια της πόλης, με απώτερο σκοπό την ενεργειακή αυτονόμηση του Δήμου Καισαριανής

Βασικά οφέλη Ενεργειακής Κοινότητας:

  • Ενεργειακή αυτονομία = εκμηδένιση εξόδων ηλεκτρικής ενέργειας
  • Απαλλαγή από την ετήσια καταβολή τέλους διατήρησης δικαιώματος κατοχής άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
  • Μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου
  • Η πλεονάζουσα ενέργεια θα καλύψει τις ανάγκες 80 νοικοκυριών στην Καισαριανή που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

  • Για πρώτη φορά οργανώθηκε Γραφείο Πολιτικής Προστασίας
  • Εκπονήθηκε το πρώτο Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καισαριανής, στα πρότυπα σχεδίων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
  • Δημιουργήθηκε το πρώτο Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου με στόχο τη συντονισμένη προσφορά στην πολιτική και κοινωνική προστασία
  • Επενδύθηκε κονδύλι €90.000 για υποδομές πυρασφάλειας

Προστασία περιαστικού δάσους και πρασίνου

Σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, ο Δήμος Καισαριανής για πρώτη φορά σχεδίασε και εκπόνησε  σειρά δράσεων με στόχο την πυροπροστασία του Υμηττού και του Δάσους Καισαριανής. Επίσης για πρώτη φορά υλοποιήθηκαν μαζικοί καθαρισμοί και δράσεις απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων από τις δασικές και πράσινες εκτάσεις της πόλης.

Δήμος Καισαριανής: δράση καθαρισμού σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ στο δάσος της Καισαριανής • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Δήμος Καισαριανής και ΣΠΑΥ οχυρώνουν το Δάσος Καισαριανής και το αστικό πράσινο της πόλης • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Οι εργασίες καθαρισμού του Υμηττού συνεχίζονται • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Ένα τιτάνιο έργο καθαρισμού εκτυλίσσεται στον Υμηττό • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

«Ψηφιακές Δράσεις Προστασίας και Ανάδειξης του Υμηττού»:

Πρόγραμμα Συντονισμού και Διαχείρισης Κρίσεων για την Πολιτική Προστασία, Ανάδειξης του Υμηττού και Ανάπτυξης Φιλοδασικής Συνείδησης

Πρόκειται για ψηφιακό πρόγραμμα – μαμούθ, συνολικής αξίας €4.834.000 για τους 11 Δήμους-μέλη του ΣΠΑΥ, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του ΥΠΕΣ.

Το πρόγραμμα, που ήδη υλοποιείται, μετατρέπει τον Υμηττό σε «Έξυπνο βουνό».

Περιλαμβάνει εγκατάσταση ψηφιακού προγράμματος επιτήρησης του βουνού για δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση. Μέσω του προγράμματος, ο Δήμος Καισαριανής αποκτά:

  • Νέα Υδροφόρα
  • 4Χ4 μικρό πυροσβεστικό για τις ανάγκες της Ομάδας Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής και εξοπλισμό πυροπροστασίας για τους εθελοντές της ομάδας
  • Ηλεκτρικά λεωφορεία μετακίνησης επισκεπτών του Δάσους Καισαριανής
  • Ξύλινο εξοπλισμό βουνού (παγκάκια, κάδοι, τραπεζοκαθίσματα, πέργολες, σημάνσεις, όργανα γυμναστικής κ.λπ.)

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής των 15 Νέων Πυροσβεστικών Οχημάτων του ΣΠΑΥ • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

15 νέα Πυροσβεστικά οχήματα και 2 υδροφόρες για τον Υμηττό • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

  • 523.000€ για αγορά απορριμματοφόρων
  • 45.000€ για τοποθέτηση ραμπών για ΑμεΑ

Για πρώτη φορά ο Δήμος Καισαριανής αποκτά:

  • Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων εναρμονιζόμενο με το Εθνικό και το Περιφερειακό Σχέδιο Καθαριότητας
  • Γραφείο Κίνησης της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας
  • Καθηκοντολόγιο υπαλλήλων ανά τμήμα

Στόλος Οχημάτων Καθαριότητας του Δήμου

  • Επισκευάστηκαν 2 νταλίκες μεταφοράς απορριμμάτων
  • Αγοράστηκε καινούρια νταλίκα μεταφοράς
  • Επισκευάστηκε το απορριμματοφόρο ανακύκλωσης
  • Αγοράστηκαν 2 νέα απορριμματοφόρα
  • Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην πόλη πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης βίο-αποβλήτων, με την προμήθεια από την Περιφέρεια Αττικής καφέ απορριμματοφόρου και καφέ κάδων

Η ριζική αναβάθμιση του στόλου οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Καισαριανής συνεχίζεται. • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Παραλαβή νέου απορριμματοφόρου μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» από τον Δήμο Καισαριανής • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Συνέντευξη Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Τσιροζίδη, στην εφημερίδα Ζω2: • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Πρόγραμμα Αποκομιδής Βίο-αποβλήτων

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με εφαρμογή πλήρους προγράμματος αποκομιδής βίο-αποβλήτων, με χρηματοδότηση ύψους €1.000.000 από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Με την επέκταση του προγράμματος ο Δήμος προμηθεύεται:

  • ειδικό απορριμματοφόρο συλλογής και μεταφοράς βίο-αποβλήτων με πλυντήριο
  • ένα φορτηγό με αρπάγη για συλλογή κλαδιών
  • ένα μεγάλο κλαδοτεμαχιστή
  • καφέ κάδους οι οποίοι θα τοποθετηθούν έξω από πολυκατοικίες & σπίτια
  • βιοδιασπώμενες σακούλες μεταφοράς των βίο-αποβλήτων από το σπίτι στον κάδο
  • ενημερωτικά φυλλάδια για τους δημότες

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Τσιροζίδη μπροστά στο καφέ απορριμματοφόρο την ημέρα της παραλαβής του, 4 Σεπτεμβρίου του 2020! Ήταν το πρώτο νέο απορριμματοφόρο που παρέλαβε η διοίκηση Βοσκόπουλου, μόλις λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της!
Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Τσιροζίδη μπροστά στο καφέ απορριμματοφόρο την ημέρα της παραλαβής του, 4 Σεπτεμβρίου του 2020! Ήταν το πρώτο νέο απορριμματοφόρο που παρέλαβε η διοίκηση Βοσκόπουλου, μόλις λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της

Επιπλέον έργα

  • Εκσκαφέας JCB: για πρώτη φορά η Υπηρεσία Καθαριότητας μισθώνει μηχάνημα συλλογής υπολειμμάτων οικοδομικών εργασιών και κλαδιών
  • Νέοι Κάδοι απορριμμάτων: καθιερώθηκε σταθερό ετήσιο κονδύλι ύψους €25.000 για τη διαρκή ανανέωση μπλε και πράσινων κάδων
  • Διαλεκτή ανακύκλωση: τοποθετήθηκαν πιλοτικά κάδους διαλεκτής ανακύκλωσης στα δημοτικά κτήρια και σχολεία
  • Ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ: τοποθετήθηκαν κόκκινοι κάδοι συλλογής ρούχων και υποδημάτων σε συνεργασία με την RECYCOM. Ως αντισταθμιστικά οφέλη, ο Δήμος λαμβάνει χρηματική υποστήριξη για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και απεριόριστη παροχή ειδών ρουχισμού για την Κοινωνική Ιματιοθήκη
  • Σύμβαση έργου με το ΕΚΠΑ για την αποκομιδή απορριμμάτων και καθαριότητα του δρόμου στην Πανεπιστημιούπολη, εξασφαλίζοντας για το Δήμο ετήσιο έσοδο €50.000
  • Ο Δήμος προμηθεύτηκε 4 οχήματα Ι.Χ. από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και τη μετακίνηση των συνεργείων του Δήμου.
  • 350.000€ για παιδικές χαρές

7 παιδικές χαρές ανακαινίστηκαν μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος»

2 νέες παιδικές χαρές δημιουργήθηκαν με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Αποτέλεσμα η Καισαριανή να αποκτήσει 9 ανακαινισμένες παιδικές χαρές με πιστοποίηση ασφαλείας και καλής λειτουργίας (ISO)

Διαχείριση Πρασίνου

Η Καισαριανή είναι ο πιο πράσινος Δήμος της Αττικής

“Ο Δήμος Καισαριανής διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό περιαστικού πρασίνου στην Αττική: 131 τ.μ. / κάτοικο”

Ανακαίνιση εξοπλισμού των δύο γεωτρήσεων (Κατεχάκη & Δερβενακίων), κατασκευής του ‘95, με τις οποίες καλύπτονται οι ανάγκες άρδευσης του Νεκροταφείου Καισαριανής, του Βλητικού Σταθμού, του Δημοτικού Σταδίου «Μιχάλης Κρητικόπουλος», της Μονής Αγίου Ιωάννη, του Δημοτικού Πάρκου «Τα Ξύλινα», του Πάρκου της οδού Ανατολικής Θράκης και εν μέρει του Πάρκου του Σκοπευτηρίου.

Οι νέες αντλίες μειώνουν το ενεργειακό κόστος λειτουργίας τους, ενώ αυξάνουν την αποδοτικότητά τους. Το σύνολο της εξοικονόμησης αντιστοιχεί ετησίως σε €33.610, ενώ πλέον δεν σπαταλώνται 300 κυβικά νερό ημερησίως.

Αναβάθμιση γεωτρήσεων Δήμου Καισαριανής • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Έργα υποδομής στο Δήμο Καισαριανής: Αντικατάσταση γεώτρησης στην Άνω Καισαριανή • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Διαλεκτή ανακύκλωση

Πιλοτική τοποθέτηση κάδων διαλεκτής ανακύκλωσης στα δημοτικά κτίρια και σχολεία

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Περιφέρειας Αττικής «Green Cities»

Ο Δήμος Καισαριανής εντάχθηκε αμέσως στο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής «Green Cities», με διπλό όφελος την αντιστροφή της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και την οικονομική ανταμοιβή των δημοτών.

Πολυκέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Δήμου Καισαριανής

Εγκατάσταση Πολυκέντρων Ανακύκλωσης στο γκαράζ του Δημοτικού σταδίου «Μιχάλης Κρητικόπουλος» (Άνω Καισαριανή) και στη συμβολή των οδών Υμηττού, Χίου και Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου (Κάτω Καισαριανή)

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αισθητικό Δάσος Καισαριανής

Η δημοτική αρχή Βοσκόπουλου ενέταξε την Καισαριανή στον Ευρωπαϊκό χάρτη περιπατητικού τουρισμού, εγκαινιάζοντας το «Καισαριανή Trail», το πρώτο από τα 12 μονοπάτια του «Υμηττός Trail», ένα σύμπλεγμα  12 μονοπατιών συνολικού μήκους 110 χλμ., που ο Δήμος Καισαριανής συν-σχεδίασε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας & Περιβάλλοντος, τον ΣΠΑΥ, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού, με στόχο την προστασία και ανάδειξη του Υμηττού σε προορισμό ήπιου τουρισμού στην Αττική και απώτερο σκοπό την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση.

Η Καισαριανή μπαίνει στο χάρτη του περιπατητικού τουρισμού! • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

Ο Δήμος Καισαριανής, σε συνεργασία με την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού συνδιοργάνωσε τη μεγαλύτερη εθνική διοργάνωση για τον περιπατητικό τουρισμό, εντάσσοντας το «Καισαριανή Trail» στον εθνικό περιπατητικό χάρτη.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στο Δήμο Καισαριανής. • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης & Σύγχρονο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ ετοιμάζει τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης & Εκπαίδευσης, το οποίο θα στεγαστεί σε κτίριο που παραχώρησε για το σκοπό αυτό το Δασαρχείο Αττικής.

Μέσω νέων τεχνολογιών, χιλιάδες μαθητές από όλο το λεκανοπέδιο θα επισκέπτονται το βουνό και θα ενημερώνονται για τη βιοποικιλότητα και τη σημασία του, αλληλοεπιδρώντας μέσω νέων εργαλείων εκπαίδευσης.

«Welcome2Kessariani»

Ο Δήμος Καισαριανής απέκτησε την πρώτη του εφαρμογή για κινητό και tablet.

Ο Ψηφιακός Ξεναγός της πόλης, που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού με €32.000 περιλαμβάνει τρείς θεματικούς περιπάτους

Διαβάστε περισσότερα για τον Ψηφιακό Ξεναγό της πόλης, «Welcome2Kessariani», στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ο Δήμος Καισαριανής αποκτά τη δική του εφαρμογή: τον Ψηφιακό Οδηγό πόλης «Welcome2Kessariani»! • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Επιπλέον παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν κατά την 4ετία 2019-2023

  • Ανανέωση του εξοπλισμού του αναψυκτήριου της Καλοπούλας (παγκάκια, κάδοι κλπ)
  • Διανοίξεις δρόμων πυροπροστασίας
  • Διανομή ειδικών ενημερωτικών φυλλαδίων στους επισκέπτες του Δάσους Καισαριανής
  • τοποθέτηση ηλεκτρονικών πινακίδων ενημέρωσης στην είσοδο του Υμηττού και την πλατεία Καισαριανής
  • Προμήθεια εξοπλισμού πυροπροστασίας στην Ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής
  • Τοποθέτηση πλέον των 1.000 σηματοδότησης απαγόρευσης στάθμευσης (ερυθρά κολωνάκια) σε μήκος 2 χλμ. εντός του Δάσους Καισαριανής

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ»: για πρώτη φορά όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καισαριανής ενσωματώθηκαν στην πλατφόρμα. Τώρα ο Δήμος μπορεί να εξασφαλίζει ευκολότερα χρηματοδοτήσεις για τη συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ €600.000 – Πρόγραμμα Φιλόδημος

Αναβάθμιση & Δημιουργία Αθλητικών Εγκαταστάσεων €265.000:

Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος»

Αξιοποιώντας το υπόλοιπο των €340.000 από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του ΥΠΕΣ, ο Δήμος Καισαριανής πραγματοποίησε τις εξής εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης:

Με επιπλέον χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, ύψους €416.004, η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου αντικατέστησε τον τάπητα του βοηθητικού γηπέδου του Δημοτικού Σταδίου «Μιχάλης Κρητικόπουλος».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου με την ΠΑΕ Κηφισιάς απέφερε μια συνολική δαπάνη εργασιών αξίας €1.200.000. Η Καισαριανή διαθέτει πλέον γήπεδο ποδοσφαίρου επιπέδου Super League.

Τέλος. η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου υπέβαλλε επίσης πρόταση χρηματοδότησης €620.000 στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου Πολλαπλών Χρήσεων στο Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής.

«Μιχάλης Κρητικόπουλος»: η μεγάλη ανακαίνιση • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Προπονητικός Στίβος – Υπαίθριο Γυμναστήριο – ‘Δέντρο Γυμναστικής’

Στο πλαίσιο της Ανάπλασης του Σκοπευτηρίου, εκεί που σήμερα βρίσκεται το χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τη μελέτη έργου που έχει εγκριθεί και δημοπρατηθεί, θα δημιουργηθεί προπονητικός στίβος, πέριξ του οποίου θα τοποθετηθούν σύγχρονα όργανα γυμναστικής. Στο κέντρο του στίβου θα δημιουργηθεί προπονητική εγκατάσταση για αθλήματα δημοφιλή στις νεαρές ηλικίες (πίστα skateboard και διαδρομή για roller skating).

Επίσης, ένα ‘δέντρο γυμναστικής’ θα τοποθετηθεί στη νότια πλευρά του Πάρκου.

Πρότυπο Δημόσιο Παιδικό Γυμναστήριο ΝΗΑΡ ΗΣΤ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Υπουργείο Παιδείας υλοποίησε εργασίες ανακαίνισης στο εμβληματικό αθλητικό συγκρότημα, κατόπιν πιέσεων της Δημοτικής Αρχής Βοσκόπουλου.

Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Νήαρ Ηστ: το εμβληματικό αθλητικό συγκρότημα της Νήαρ Ηστ εκσυγχρονίζεται! • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Νήαρ Ηστ: το έργο ανακαίνισης συνεχίζεται • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Εργασίες συντήρησης στο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο της Νήαρ Ηστ: αποκαθήλωση επικίνδυνων πυλώνων στα ανοιχτά γήπεδα του αθλητικού συγκροτήματος • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Νήαρ Ηστ: προετοιμασίες για νέο χλοοτάπητα και φωτισμό στο ιστορικό γήπεδο • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Ενίσχυση των αθλητικών σωματείων:

Η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου συνέβαλλε στη συνένωση των εμβληματικών ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης, δημιουργώντας μια υγιή και ισχυρή ομάδα του Αστέρα. Ο νέος Αστέρας ήδη ανέβηκε κατηγορία.

Με παρέμβασή της η Δημοτική αρχή απάλλαξε το ιστορικότερο αθλητικό σωματείο της πόλης από έναν οικονομικό βραχνά: η Νήαρ Ηστ ελεύθερη από τα χρέη του Δημοτικού γυμναστηρίου «Καισάρειον» επανέρχεται στην σκηνή του Αθηναϊκού μπάσκετ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Αναβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της καραντίνας, η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου οργάνωσε Κέντρο Επιχειρήσεων σε χώρο του Α’ ΚΑΠΗ  και συνέστησε σώμα εθελοντών για την ενίσχυση των δράσεων της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με επιπλέον υπηρεσίες:

  • διανομή συσσιτίου κατ’ οίκον
  • παράδοση αγορών ειδών Super Market κατ’ οίκον
  • μεταφορά ατόμων στα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας
  • συνταγογράφηση φαρμάκων από γιατρούς και παράδοση των φαρμάκων κατ’ οίκον

Κοινωνικό συσσίτιο

Κατά μέσο όρο ο Δήμος Καισαριανής υποστηρίζει καθημερινά πάνω από 100 συμπολίτες μας

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο υποστηρίζει κατά μέσο όρο 90 οικογένειες και μεμονωμένα άτομα. Εν καιρώ καραντίνας ο αριθμός αυτός έφτασε τα 130.

Εθελοντική αιμοδοσία

Σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Καισαριανής και το Γ.Ν. Γεννηματάς ο Δήμος Καισαριανής διενεργεί μηνιαίες εθελοντικές αιμοδοσίες.

Πρωτοβουλίες για την πρόληψη και παροχή Α’ βαθμού υπηρεσιών υγείας

  • Μνημόνιο συνεργασίας με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την υλοποίηση προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, Τεστ-ΠΑΠ & Μαστογραφίας για τις γυναίκες του Δήμου και προστάτη για τους άνδρες
  • Πρόγραμμα Πρόληψης Δημοσίου & Προ-συμπτωματικού Ελέγχου στη Δημόσια Υγεία της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τη συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων του ΚΕΠ Υγείας
  • Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους». Το πρόγραμμα παρέχει μηνιαία οικονομική βοήθεια και στέγαση σε ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες αστεγίας. Στο πρόγραμμα απασχολούνται 3 άτομα για 2 χρόνια και θα υποστηριχθούν συνολικά 27 άστεγοι

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια οικοσκευής  για την κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενων του προγράμματος « ΣΤΕΓΑΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ » • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σε Ιδιοκτήτες Ακινήτων για Μίσθωση Κατοικιών • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Ενημέρωση για την εξέλιξη του Προγράμματος «Στέγαση & Εργασία για τους Αστέγους» • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Πρόγραμμα «Στέγαση & Εργασία για τους Αστέγους»: εκπαιδευτική δράση με την ευγενική χορηγία της Watt & Volt, Παγκρατίου, με θέμα “Εξοικονόμηση Ενέργειας” • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΣΤΕΓΑΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ” • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Αναβάθμιση κτιρίων των Κοινωνικών Υπηρεσιών

Κτίριο Κοινωνικής Υπηρεσίας

Ανακαίνιση του πρώην κτιρίου του ΙΚΑ, στο οποίο πλέον φιλοξενούνται όλες οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου

Κέντρο Υγείας του παιδιού

Εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου του Κέντρου Υγείας του Παιδιού

  • Ρύθμιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτιρίου (ήταν αυθαίρετο)
  • Επισκευή πατώματος
  • Εξωτερική ανακαίνιση του κτιρίου, (βαφή και αποκατάσταση παραθύρων)
  • Εργασίες στεγανοποίησης της στέγης
  • Αναγόμωση των πυροσβεστήρων (δεν γινόταν πριν)
  • Έλεγχος και συντήρηση των κλιματιστικών
  • Τοποθέτηση καγκελαρίας στις ράμπες, για ασφαλή πρόσβαση σε άτομα που χρησιμοποιούν αμαξίδιο ή γονείς με παιδικά καροτσάκια

Απολογισμός Εργασιών Αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας του Παιδιού Καισαριανής • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού σε συνεννόηση με τη Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου:

  • Αύξησε τα παιδιατρικά ιατρεία του Κέντρου
    • Εξασφάλισε μόνιμο παιδίατρο υπό την αιγίδα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»
    • Αντικατέστησε και αναβάθμισε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Α’ και Β’ ΚΑΠΗ

  • Αναβάθμιση μέρους του εξοπλισμού (εξεταστικά κρεβάτια) μετά από 30 ολόκληρα χρόνια
  • Προμήθεια νέων οξύμετρων και μηχανισμών μέτρησης σακχάρου

Κέντρο Κοινότητας

  • Αξιοποιώντας για πρώτη φορά τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ, η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου ενίσχυσε το ανθρώπινο δυναμικό με πρόσληψη Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου
  • Για πρώτη φορά, μέσω του Κέντρου Κοινότητας, ο Δήμος Καισαριανής παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής
  • Ο Δήμος Καισαριανής εισέπραξε πάνω από €330.000 που λίμναζαν και κινδύνευαν να απωλεσθούν, για το Κοινωνικό Συσσίτιο (€225.000) και το Κοινωνικό  Παντοπωλείο (€112.500)
  • Η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου ενεργοποίησε τις διαδικασίες για την ομαλή ροή της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ για τη λειτουργία των Δομών και απάλλαξε τον προϋπολογισμό του Δήμου από την μέχρι τότε επιβάρυνση

Κοινωνική Ιματιοθήκη

Η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου αντικατέστησε την κοινωνική ιματιοθήκη με το πρόγραμμα συλλογής ρούχων υποδημάτων και αξεσουάρ, RECYCOM, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Καισαριανής. Τα ρούχα συλλέγονται σε ειδικά σημεία συλλογής, καθαρά και περιποιημένα, με σεβασμό στο συνάνθρωπο. Η εταιρία RECYCOM καλύπτει κατόπιν αιτήματος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, όλες τις ανάγκες των επωφελούμενων του Δήμου Καισαριανής.

ΚΕΠ Υγείας

Σύμβαση με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας

Το ΚΕΠ Υγείας είναι ένα ηλεκτρονικό μητρώο εγγεγραμμένων πολιτών που ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για προληπτικές – προ-συμπτωματικές εξετάσεις που διεξάγει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων

Για τη δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Καισαριανής ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δήμος Καισαριανής φρόντισε τα αδέσποτα της πόλης

Ο Δήμος Καισαριανής οργάνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του δημόσια διαβούλευση και συντονισμό δράσεων μεταξύ των φιλόζωων εθελοντών και των υπηρεσιών του Δήμου.

Δράσεις για τα ζώα:

  • Συντονισμός εθελοντών φιλόζωων του Δήμου
  • Εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων φροντίδας αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς
  • Προμήθεια εξοπλισμό 4 κλουβιών & 2 παγίδων, για τη διευκόλυνση  του έργου του δικτύου εθελοντών της πόλης
  • Διανομή από το Δήμο ξηράς τροφής για τα αδέσποτα για πρώτη φορά
  • Εφαρμογή της πατέντας «nokaka»
  • Πιλοτική τοποθέτηση εξοπλισμού: 10 ταΐστρες – ποτίστρες και 13 κυτία για να έχουν πρόσβαση σε τροφή και νερό τα αδέσποτα της πόλης μας

Σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Κτηνιατρικό Κέντρο Κορωπίου και τους εθελοντές φιλόζωους της πόλης, μεταξύ 2019 – 2022 (Ιούλιο), υλοποιήσαμε:

  • 217 στειρώσεις
  • 263 εμβολιασμούς
  • 289 αποπαρασιτώσεις
  • 277 ταυτότητες
  • 291 εξετάσεις, επεμβάσεις, θεραπείες
  • 223 περισυλλογές και μεταφορές ζώων
  • 40 αποτεφρώσεις
  • Συμπληρώσαμε 3.957 ημέρες νοσηλείας/φιλοξενίας

Για το 2023 ο Δήμος Καισαριανής έχει διαθέσει ή δεσμεύσει από τον Προϋπολογισμό του για τα αδέσποτα (Οκτώβριος 2023) συνολικά €33.000:

  • Ποσό €11.000 για τη Σύμβαση με τη Φιλοζωική (Ανεξόφλητα €2.904,08)
  • Ποσό €5.000 για προμήθεια τροφής για σίτιση αδέσποτων
  • Ποσό €1.190,50 Υπηρεσίες Εκπαίδευσης Αδέσποτου Σκύλου προς Υιοθεσία
  • Ποσό €7.900 για Υπηρεσίες στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Καισαριανής (Ν.4830/2021) ΦΙΛΟΔΗΜΟΣΙΙ
  • Ποσό €7.900 για Προμήθεια λοιπού εξοπλισμού που είναι αναγκαίος για τη συμμόρφωση του Δήμου Καισαριανής με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ν.4830/2021 – Νέο πλαίσιο ευζωίας ζώων συντροφιάς ΦΙΛΟΔΗΜΟΣΙΙ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ

Η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου επιδίωξε τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος των πολιτών. Στόχος της ήταν η μετατροπή του Δήμου Καισαριανής σε έξυπνο Δήμο.

  • «Σχέδιο Έξυπνης Πόλης»: πρόγραμμα ύψους €740.000 με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»
  • Νέο Ψηφιακό Οργανόγραμμα των Υπηρεσιών του Δήμου ώστε να συνδεθεί ο Δήμος με το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας υπαλλήλων του Δημοσίου
  • Διασύνδεση του Δήμου με το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΚΣΗΔΕ και το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ» του ΥΠΕΣ
  • GDPR: πρώτη φορά εφαρμογή συστήματος προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Ψηφιοποίηση υπηρεσιών του Δήμου για καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών
  • Novoville: για πρώτη φορά λειτουργία εφαρμογής επικοινωνίας με τους δημότες
  • Προμήθεια αδειών λογισμικού (SQL 2019, OFFICE365, WINDOWS 10) από  τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ο Δήμος λειτουργούσε με μη-αδειοδοτημένο λογισμικό)
  • Νέος τεχνολογικός εξοπλισμός Η/Υ για τις υπηρεσίες του Δήμου, πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια
  • Νέα ιστοσελίδα του Δήμου Καισαριανής
  • Facebook & Instagram: για πρώτη φορά σελίδες του Δήμου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
  • Σελίδες των Δημοτικών Επιχειρήσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
  • Ζωντανή αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης στο κανάλι του Δήμου που δημιουργήθηκε στο YouTube
  • Πρόγραμμα mykeplive: αναβάθμιση του ΚΕΠ Καισαριανής μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών μέσω τηλεδιάσκεψης
  • WiFi4EU: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με εγκατάσταση υποδομών παροχής ελεύθερου WiFi σε 4 σημεία του Δήμου: Πλατεία, Αναψυκτήριο «Τα Ξύλινα», Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» και τοποθεσία «Σιντριβάνια» εντός του πάρκου του Σκοπευτηρίου

Η δημοτική αρχή Βοσκόπουλου κατέθεσε για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου πρόταση-μαμούθ διεκδικώντας χρηματοδότηση ύψους 2.824.395,11€, από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για την:

Smart City: Μετάβαση του Δήμου Καισαριανής στην Ψηφιακή Εποχή

«Σχέδιο Έξυπνης Πόλης»: πρόγραμμα ύψους 740.000€ με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» για:

  1. αύξηση της αποτελεσματικότητας και προσβασιμότητας στις υπηρεσίες
  2. μείωση της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού
  3. μείωση της ρύπανσης και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων
  4. συλλογή δεδομένων με σκοπό την διάθεση και επαναχρησιμοποίησή τους για την αποτελεσματική διαμόρφωση πολιτικών

Εντός Απριλίου 2023 ο Δήμος Καισαριανής εγκαινίασε:

  • Πλατφόρμα Ανοιχτής Διαβούλευσης Δήμου Καισαριανής: πολίτες και συλλογικοί φορείς μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις για τα έργα και τις δράσεις που πραγματοποιούνται και να προτείνουν τις δικές τους ιδέες για έργα προς υλοποίηση. Επιπλέον, οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να σχολιάζουν αναρτημένες προτάσεις και σχέδια.
  • Post – it Δήμου Καισαριανής: Μέσα από την εφαρμογή, με σύντομο και εύκολο τρόπο, οι δημότες καταθέτουν προτάσεις και ιδέες. Η πλατφόρμα ενσωματώνει μηχανισμούς αξιολόγησης και ανάδειξης της καλύτερης ιδέας. Οι καλύτερες μπαίνουν σε διαδικασία διαβούλευσης.
  • Ψηφιακός  βοηθός Δήμου Καισαριανής: Το νέο Chabot λειτουργεί μέσα από τα διαδεδομένα δίκτυα, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετης εφαρμογής. Δίνει αυτοματοποιημένες πληροφορίες στους χρήστες, ενημερώνοντάς τους άμεσα κι και γρήγορα για όλα τα θέματα του Δήμου.
  • Cityworks Δήμου Καισαριανής: Τα έργα κι οι δράσεις του Δήμου αποτυπώνονται με γεωγραφική/πληροφοριακή αναφορά σε πραγματικό χρόνο, ενώ παρέχονται στοιχεία για το στάδιο υλοποίησης τους.

ΠΑΙΔΕΙΑ

22 σχολεία | 3.000 μαθήτριες & μαθητές | 400 εκπαιδευτικοί

  • Η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου για πρώτη φορά ενέταξε όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην προσχολική αγωγή
  • Εγκατέστησε 6 νέες αίθουσες, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας ύψους €300.000
  • Δημιούργησε νέο βρεφικό τμήμα στον Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό, με χρηματοδότηση από την ΕΕΤΑΑ ύψους €50.000
  • Νομιμοποίησε την κτηριακή μονάδα του Β’ Βρεφικού Σταθμού
  • Εγκατέστησε για πρώτη φορά στο Δήμο Ηλεκτρονικό Σύστημα Εγγραφών για τους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της πόλης
  • Σύναψε εκ νέου σύμβαση συντήρησης για το σύστημα θέρμανσης / ψύξης δια της Γεωθερμίας στον Πρότυπο Βιοκλιματικό Σταθμό, το οποίο δεν είχε ανανεωθεί από την έναρξη λειτουργίας του Σταθμού
  • Εφάρμοσε το πρόγραμμα «Προσαρμογή Παιδικών Σταθμών Δήμου Καισαριανής στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου» (€353.900), εφαρμόζοντας πρόγραμμα επισκευών και ανακαινίσεων των σχολικών μονάδων

Προγράμματα συντήρησης και αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων του Δήμου Καισαριανής • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Δήμος Καισαριανής: Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Καισαριανής • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Εργασίες στεγανοποίησης της στέγης του ΕΠΑΛ Καισαριανής και Πρόγραμμα “Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων” Δήμου Καισαριανής για το έτος 2023 • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Εργασίες συντήρησης των σχολικών μονάδων του Δήμου Καισαριανής • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Δήμος Καισαριανής – Νοέμβριος 2023: Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης, επισκευών και ανακαίνισης στα σχολεία της πόλης • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Δήμος Καισαριανής: Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στα σχολεία της πόλης • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Εργασίες συντήρησης των σχολικών μονάδων του Δήμου Καισαριανής • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Εργασίες συντήρησης και καθαρισμού των σχολείων της πόλης • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Δήμος Καισαριανής – Αύγουστος 2023: Εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και ανακαίνισης στα σχολεία της πόλης. • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Δήμος Καισαριανής: Εργασίες συντήρησης στα σχολεία της πόλης • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Ο Δήμος Καισαριανής προετοιμάζεται για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων της πόλης • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Εργασίες συντήρησης και καθαρισμού των σχολείων της πόλης • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

«Έξυπνη Παιδεία»: Ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα υποστήριξης λήψης αποφάσεων για το τμήμα Παιδείας της Πόλης Dataphoria

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής Βοσκόπουλου, ο Δήμος Καισαριανής είναι ο πρώτος ελληνικός Δήμος που εφάρμοσε πρόγραμμα ψηφιακής καταγραφής και παρέμβασης στην καθημερινότητα των σχολικών μονάδων του Δήμου. Μέσω του προγράμματος αυτού λειτούργησε πιλοτικά μια πλατφόρμα μέσω της οποίας καταγράφονταν τα δεδομένα των σχολείων σε πραγματικό χρόνο. Μια τέτοια εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης των υπηρεσιών του Δήμου και άρα την εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε σχολείου.

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων

Ξεκινώντας από το 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής, με μια ενεργειακή αναβάθμιση αξίας €269.000, η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου στόχευσε σε σταδιακή ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων με απώτερο σκοπό τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

«Κλιματική Αλλαγή στα σχολεία της Καισαριανής»

Ο Δήμος Καισαριανής, η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών και το «Οικολογικό Εργαστήρι Καισαριανής» υλοποίησαν από κοινού εκπαιδευτικό πρόγραμμα  ευαισθητοποίησης σε σχέση με τον Υμηττό.

Ανακηρύσσοντας το 2022 ως «Έτος Κλιματικής Αλλαγής» για τα σχολεία της πόλης, η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου σχεδίασε δράσεις για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών σχετικά με την κλιματική κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Έτος Κλιματικής Αλλαγής Δήμου Καισαριανής 2022 • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Έτος «Κλιματικής Αλλαγής στα σχολεία» του Δήμου Καισαριανής • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ & ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα:

Άλλες πρωτοβουλίες δικτύωσης

  • Παγκόσμιο Σύμφωνο Δημάρχων. Με περισσότερους από 7.000 φορείς ΟΤΑ σε 57 χώρες, ο Δήμος Καισαριανής απέκτησε πρόσβαση στην τεχνογνωσία ενός παγκόσμιου κινήματος
  • Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη», μέσω του οποίου ο Δήμος δικτυώθηκε με 75 ελληνικούς Δήμους, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και κρατικούς φορείς, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Το Δίκτυο προσφέρει στα μέλη του σχεδιασμό, τεχνογνωσία και τεχνική υποστήριξη για την υλοποίηση έργων
  • Ενεργειακή Κοινότητα, την οποία ο Δήμος Καισαριανής ίδρυσε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καισαριανής Χρήστου Βοσκόπουλου, σε συνεργασία με όμορους Δήμους. Στόχος της Ενεργειακής Κοινότητας είναι η ενεργειακή αυτονόμηση των δημοτικών κτιρίων, η απομείωση ή και εκμηδένιση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου αλλά και η παροχή δωρεάν ενέργειας σε φτωχά νοικοκυριά
  • Cities Against Fascism: πρωτοβουλία ίδρυσης Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων κατά του Φασισμού προσκαλώντας πόλεις και χωριά της Ευρώπης που υπέφεραν από τον Φασισμό και τον Ναζισμό
  • Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων & Χωριών: ενταχθήκαμε μετά από χρόνια εκκρεμούς τιμητικής πρόσκλησης, καθώς ΔΕΝ είμαστε μαρτυρική πόλη
  • Διακήρυξη Συμφώνου Φιλίας με το Μητροπολιτικό Δήμο Σμύρνης: στο πλαίσιο της Διπλωματίας Πόλεων και των πρωτοβουλιών Δικτύωσης του Δημάρχου Χρήστου Βοσκόπουλου ο Δήμος Καισαριανής υπέγραψε «Διακήρυξη Φιλίας και Ειρήνης», με στόχο την ανταλλαγή κεφαλαίων, τεχνογνωσίας, ιδεών και πολιτισμικών στοιχείων μεταξύ των δύο πόλεων.
  • Μνημόνιο Αδελφοποίησης με την πόλη Cerro του Montevideo: στο πλαίσιο της Διπλωματίας Πόλεων και των πρωτοβουλιών Δικτύωσης του Δημάρχου Χρήστου Βοσκόπουλου ο Δήμος Καισαριανής είναι στη διαδικασία προετοιμασίας αδελφοποίησης με την πόλη Cerro του Montevideo

«Το όχημα ανάπτυξης της Καισαριανής είναι η ταυτότητά της» • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Στο Δίκτυο BELC μπαίνει ο Δήμος Καισαριανής • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΑΝΑΨΥΧΗ

Ανακαίνιση και αναβάθμιση υποδομών πολιτισμού και αναψυχής

Η Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου:

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καισαριανής

  • τακτοποίησε του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτιρίου και υλοποίηση, μετά από πολλά χρόνια, έργων συντήρησης με χρηματοδότηση της ΕΕΤΑΑ
  • εφάρμοσε συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων εγγραφής μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου
  • Εισαγωγή νέων δραστηριοτήτων και μαθημάτων: συνολικά το Πολιτιστικό Κέντρο προσέφερε 9 τμήματα καλλιτεχνικής και δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες και 16 τμήματα για παιδιά και εφήβους

Πάρκο Άι-Γιάννη «Τα Ξύλινα»

  • ανακαίνισε πλήρως το αναψυκτήριο και την ταβέρνα εντός του πάρκου
  • δημιούργησε σελίδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
  • ενίσχυσε τον φωτισμό σε όλο το Πάρκο
  • ανακαίνισε τον χώρο των παιδικών πάρτι για την αξιοποίησή του και το χειμώνα

Δημοτικό Αναψυκτήριο «Καλοπούλα»

  • επιδιόρθωσε τη σκεπή, τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τις τουαλέτες
  • τοποθέτησε καινούργια ξύλινα τραπεζοκαθίσματα και επιδιόρθωσε τα παλιότερα
  • συντήρησε και επισκεύασε τα φυσικά σκίαστρα-ομπρέλες από καλαμωτή
  • δημιούργησε νέο χώρο εξυπηρέτησης επισκεπτών με σκίαστρα και ξύλινα τραπεζοκαθίσματα

«Σινεμά στη δροσιά του πάρκου»: Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος ΑΙΟΛΙΑ

  • ανακαίνισε τον εμβληματικό δημοτικό κινηματογράφο «Αιολία» και αναβάθμισε το πρόγραμμά του. Σήμερα αποτελεί μια όαση πρασίνου ψυχαγωγίας και απόλαυσης δίπλα στο Κέντρο της Αθήνας
  • δημιούργησε νέα εικαστική ταυτότητα του Δημοτικού κινηματογράφου και νέα επικοινωνιακή στρατηγική
  • δημιούργησε σελίδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την προώθηση του κινηματογράφου και των δράσεων του
  • αύξησε την προσέλευση θεατών
  • ανέδειξε την ΑΙΟΛΙΑ σε πόλο έλξης με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων θερινών κινηματογράφων στην Αττική
  • προσέλκυσε πάνω από 15.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά περίοδο λειτουργίας (2020 και 2021)

Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού & Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας Δήμου Καισαριανής

Εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή: «1922-2022: 100 Χρόνια Μνήμης και Δημιουργίας»

«Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί»

Επετειακή έκδοση συλλεκτικών γραμματοσήμων από τα ΕΛΤΑ για τους 4 πρώτους αστικούς προσφυγικούς συνοικισμούς: Βύρωνας, Καισαριανή, Κοκκινιά, Νέα Ιωνία

«Ανοιχτό Διαρκές Συνέδριο: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

15 εσπερίδες / ημερίδες από τον Ιούλιο έως και το Νοέμβριο του 2022

40 καταξιωμένοι καθηγητές πανεπιστημίου, πρωτοπόροι ερευνητές, εκπρόσωποι εμβληματικών φορέων και συλλόγων από όλη την Ελλάδα, παρουσίασαν πώς οι Μικρασιάτες πρόσφυγες μεταμόρφωσαν τον Ελλαδικό χάρτη, το αστικό τοπίο, την ελληνική κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό.

Έκθεση «Καισαριανή 22: Ιστορίες και Προτάσεις»

Η έκθεση περιλαμβάνει τα ευρήματα του, πρώτου στην ιστορία ερευνητικού προγράμματος για την πόλη της Καισαριανής, με τίτλο “1922 – 2022: Γειτονιές προσφύγων. Βιωσιμότητα και πολιτιστική κληρονομιά: η περίπτωση της Καισαριανής“.

Πρόκειται για ένα 3τές πρότυπο ερευνητικό και σχεδιαστικό πρόγραμμα το οποίο διεξάγουν, σε συνεργασία με το Δήμο Καισαριανής, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Projective Cities του Architectural Association του London School of Architecture και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου.

«Κι όμως θυμάμαι: 100 χρόνια από τον Ξεριζωμό»

Η πρώτη έκδοση του ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ στα 28 χρόνια λειτουργίας του αποτελείται από μικρά διηγήματα εμπνευσμένα από φωτογραφίες του Ιστορικού Αρχείου του ΚΕΜΙΠΟ, γραμμένα από συγγραφείς, δημοσιογράφους και απογόνους Μικρασιατών.

ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αισθητικής (Ίδρυμα Μιχελή), διοργανώθηκε σειρά καλλιτεχνικών δράσεων στην Μνήμη των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης (παράσταση όπερας, έκθεση, θεατρική παράσταση)

Διακήρυξη Ειρήνης και Συνεργασίας μεταξύ Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, Καισαριανής και Βύρωνα

Οι 3 Δήμοι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με τελικό σκοπό την αδελφοποίηση μεταξύ τους, στο πλαίσιο της διπλωματίας πόλεων, για την ειρήνη των λαών και την αλληλεγγύη.

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου στη μνήμη του Μιχάλη Κρητικόπουλου

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των Παλαίμαχων του Εθνικού Αστέρα και της Μικτής Καισαριανής και των βετεράνων του Ολυμπιακού, στη μνήμη του Μιχάλη Κρητικόπουλου, με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του.

Διαβάστε περισσότερα για τις εκδηλώσεις του ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ του Δήμου Καισαριανής με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή στον παρακάτω σύνδεσμο:

Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού και Ανάδειξης Σύγχρονης Ιστορίας Δήμου Καισαριανής – Οι εκδηλώσεις για το 2022 με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή • Δήμος Καισαριανής (kaisariani.gr)

Μετάβαση στο περιεχόμενο